Trump ruziet met vader basketballers

De Amerikaanse president Donald Trump twitterde zondag dat hij drie basketballers die in China waren opgepakt op verdenking van winkeldiefstal, in de gevangenis had moeten laten zitten. De tweet was een reactie op uitspraken van de vader van een van de drie Amerikaanse basketballers.

LaVar Ball, vader van een van de collegespelers, had in een interview vraagtekens gezet bij de rol die Trump heeft gespeeld bij de vrijlating van de basketballers. "Waarom was hij daarginds. Maak me niets wijs. Iedereen wil dat het erop lijkt dat hij mij uit de nood heeft geholpen."

Die woorden vielen verkeerd bij Trump. Eerder had de president de collegespelers al via twitter laten weten dat ze hem best konden bedanken voor de rol die hij heeft gespeeld bij hun vrijlating. De basketballers bedankten Trump vervolgens op een conferentie. Ook verontschuldigden ze zich voor hun gedrag in China.

Het trio had lange gevangenisstraffen kunnen krijgen, zei Trump, die tussen 8 en 10 november op bezoek was in China en bij een staatsdiner de kwestie van de basketballers bij zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping had aangekaart.

Trump ruziet met vader basketballers
Trump ruziet met vader basketballers (Foto: ANP)