Wellens de beste voor Mollema in Tour of Guangxi

Tim Wellens heeft de vierde etappe van de Tour of Guangxi gewonnen. De Belg van Lotto Soudal was na 151 kilometer de beste met aankomst bovenop de Mashan Nongla Scenic Sport. Bauke Mollema werd tweede. Op vier seconden werd Nicolas Roche derde. Wellens is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van vier met daarbij één Nederlander: Lennard Hofstede. De renner van Sunweb had het gezelschap van Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), Pavel Kochetkov (Katusha-Alpecin) en Antonio Molina (Caja Rural-Seguros RGA). Het viertal zou meer dan acht minuten voorsprong krijgen, maar nog voor de slotklim was alles bij elkaar.

Net voor de slotklim, Mashan Nongla Scenic Sport, zou beginnen was er nog een valpartij. Wilco Kelderman was een van de slachtoffers en werd afgevoerd in het ziekenhuis.

Op de vier kilometer lange slotklim van eerste categorie richting Nongla Scenic Sport was het Wellens die de beste benen had. Mollema was de enige die de Belg van Lotto Soudal kon volgen, maar in de sprint met twee was Wellens de beste voor de Nederlander. Roche werd derde op vier seconden van het duo. Wout Poels kwam als zesde over de streep op twaalf seconden van de winnaar.