Sabres winnen eindelijk in NHL, Kings blijven op dreef

De Buffalo Sabres hebben eindelijk hun eerste overwinning binnen in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. De eerste wedstrijden resulteerden in vier nederlagen in reguliere speeltijd en één nederlaag na overtime, maar op bezoek bij de Anaheim Ducks lukte het eindelijk om te winnen.

Bij de Sabres is het roer sinds dit jaar in handen van Phil Housley, die zo'n twintig jaar in de NHL speelde, onder meer bij de Sabres. Hij debuteert dit seizoen als hoofdcoach, maar dat ging dus nog niet al te best. De onervaren Justin Bailey opende de score tegen de Ducks na een ruime minuut al en bracht de Sabres zo op voorsprong.

Goalie Chad Johnson hield de Sabres aanvankelijk prima op de been, maar in de tweede periode werkte Chris Wagner de puck op fraaie wijze in het doel: 1-1. Een half minuutje voor het einde van de periode trof Benoit Pouliot doel, de eerste NHL-goal voor de Sabres van de Canadees, die overkwam van de Edmonton Oilers. De Ducks probeerden in de slotfase op gelijke hoogte te komen door zonder goalie te spelen, maar de Sabres profiteerden en Johan Larsson gooide het duel op slot: 1-3.

De Los Angeles Kings blijven ondertussen uitstekend op dreef. In eigen huis werden de New York Islanders met 3-2 verslagen, waardoor de Kings na vijf wedstrijden vier zeges in de tas hebben. De Vegas Golden Knights blijven indruk maken: het nieuwe team in de NHL versloeg de Boston Bruins met 3-1 en heeft na vijf duels eveneens vier zeges binnen. Het was vooral een heerlijke overwinning voor goalie Malcolm Subban: de 23-jarige Canadees kwam er bij de Bruins in de afgelopen drie jaar nauwelijks aan te pas en maakte de overstap naar de Golden Knights.

Ducks - Sabres (Bron: YouTube)