Tweede seizoen voor American Gods

De boekverfilming American Gods, waarvan het eerste seizoen bijna drie weken geleden van start ging, krijgt volgend jaar een tweede seizoen. Dat heeft tv-zender Starz, die de serie in de VS uitzendt, deze week bekend gemaakt.

In Nederland is de serie te zien via streamingplatform Amazon Prime Video, dat de rechten voor de serie buiten de VS heeft. "We zijn verheugd een tweede seizoen van Neil Gaimans meeslepende verhaal te kunnen geven aan fans over de hele wereld," zegt Tim Leslie, Vice President, International, Prime Video. "Kijkers hebben overweldigend gereageerd op het eerste seizoen en we kunnen niet wachten op het volgende seizoen."

Het boek van Neil Gaiman verscheen in 2001 en won sindsdien een aantal awards, waaronder de Hugo, de Nebula en de Bram Stoker Awards voor Beste Roman. Berichten over een verfilming begonnen in 2011, toen HBO aangaf interesse te hebben in een op het boek gebaseerde tv-serie. In 2014 maakte Starz echter bekend te serie te gaan ontwikkelen. Het eerste seizoen is uiteindelijk vorig jaar opgenomen. In het verhaal volgt de kijker Shadow Moon, gespeeld door Ricky Whittle, die betrokken raakt in de strijd tussen de Oude Goden, zoals Odin (Ian McShane) en de Nieuwe Goden, zoals Media (Gillian Anderson).

Het tweede seizoen van American Gods zal minimaal acht afleveringen krijgen, zoals het eerste seizoen, maar de kans bestaat dat het er een paar meer worden. De verwachting is dat het seizoen medio 2018 te zien zal zijn.

American Gods: bison