Verstappen hoopvol over verbeteringen Red Bull

Tijdens het perspraatje voorafgaand aan het raceweekend in Spanje liet Max Verstappen weten hoopvol te zijn over de verbeteringen aan zijn Red Bull. Na een moeizaam begin van het seizoen moeten tal van updates aan de wagen het team dichter bij Ferrari en Mercedes brengen, maar hij waakt voor te hoge verwachtingen.

"Ten eerste brengt iedereen veel updates mee. Hopelijk brengen onze updates ons meer naar voren. Ik denk dat we ons altijd op ieder gebied kunnen verbeteren. Dat is wat we proberen te doen met de auto. Je ziet enkele veranderingen op de auto en hopelijk kunnen we het gat hier al een beetje dichten en daarna nog meer progressie boeken. We moeten overal en op elk gebied sneller zijn." Aldus de voorzichtige Verstappen op de persconferentie, zo lezen we op Verstappen.nl.

De jonge Formule 1-coureur blikte ook nog even terug op de voorgaande grand prix. "Ik was wel verrast dat er slechts één inhaalactie was in Sochi", zo vertelde Verstappen. De Nederlander had ook een verklaring voor de weinige inhaalacties. "Je kunt elkaar lastiger volgen met de nieuwe auto’s. En dan hadden we ook nog banden die lang mee gingen en maar één pitstop. Ik denk dat we zelfs zonder pitstops hadden gekund. Het maakt inhalen allemaal wat lastiger. In Bahrein hadden we wat meer moeilijkheden met de banden. Je zag vijf auto’s achter elkaar rijden en elkaar wat meer uitdagen. Ik denk dat we iets zachtere banden moeten hebben om iets spannendere races te krijgen. Aan de andere kant zijn ook de auto’s breder en veroorzaken ze meer vuile lucht. Als je achter iemand rijdt, verlies je veel downforce. Vooral in combinatie met de hogere bochtensnelheden zorgt dit ervoor dat het lastiger wordt om in te halen."

Verstappen hoopvol over verbeteringen Red Bull (Pro Shots / Action Images)
Verstappen hoopvol over verbeteringen Red Bull (Pro Shots / Action Images)