Alonso: "Gelijke motoren voor iedereen graag"

Het is een Grand Prix-week, het is donderdag, en dus is het tijd voor de persconferentie in de Formule 1. Een van de journalisten vroeg aan de aanwezigen (Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton) wat ze graag in de F1 zouden zien.

Ricciardo koos voor een race in Las Vegas, terwijl Hamilton graag in Miami zou racen. Het antwoord van Alonso zorgde echter voor de meeste lachers in de zaal en bij zijn collega's: "Gelijke motoren voor iedereen", aldus de Spanjaard, die het bij McLaren met een bijzonder matige en onbetrouwbare Honda-motor moet doen. 

"Daar heb ik geen zin in", lachte Hamilton. "Of nou ja, zolang het maar geen motor van Honda is.." Ricciardo ziet het plan mogelijk wel zitten, als het maar geen elektrische motoren zijn. Alonso lijkt de hoop op een goede Honda-motor wel opgegeven te hebben en gaat inmiddels regelmatig wat luchtig met de kansloze situatie om. Zo liet hij tijdens de testweken in Barcelona, waar het ding er om de haverklap mee stopte, weten dat hij en teamgenoot Stoffel Vandoorne in elk geval vol gas door alle bochten kunnen..

Alonso: "Gelijke motoren voor iedereen graag" (Bron: YouTube)