Verstappen ziet Mercedes als te kloppen team

Formule 1-coureur Max Verstappen gaat er drie weken voor de start van het nieuwe seizoen van uit dat Mercedes nog altijd het te kloppen team is. De regerend constructeurskampioen was in de eerste testweek in Barcelona weer sterk onderweg: ze waren snel en reden veel meer ronden dan wie dan ook.

De afgelopen jaren moest Red Bull het vooral op motorvermogen afleggen, want met het chassis zat het vaak wel goed. "Wat vermogen betreft heeft Mercedes nog steeds een voordeel ten opzichte van ons", vertelde Verstappen na afloop. "Ik denk echter wel dat we tijdens het seizoen het verschil kunnen verkleinen en het Mercedes in het tweede deel zelfs moeilijk kunnen maken."

Tijdens de testweek kende Red Bull een paar problemen, met name op dag één, maar Verstappen verwacht niet dat de verhoudingen bovenin veel zullen veranderen. "Ik heb in die eerste week eigenlijk geen schokkende dingen gezien", zo zegt hij. Daar is dan ook wel een logische verklaring voor: "We kijken zo vroeg nog niet naar andere teams. We hebben ons gewoon op ons eigen programma gericht en hoe sterk de rest is moeten we nog zien."