'Naam' Verstappen gewijzigd, VES wordt VER

Max Verstappen zal voortaan door het Formule 1-leven gaan als VER. De 19-jarige Nederlander werd sinds zijn entree in de Formule 1, in 2014, in zaken als de live timing aangeduid als VES, aangezien VER al vergeven was aan Jean-Eric Vergne. 

Nu Vergne na twee jaar testrijder te zijn geweest bij Ferrari definitief uit beeld verdwenen lijkt te zijn, wilde Verstappen toch wel graag diens afkorting overnemen. "Zodra bekend werd dat Vergne weg was bij Ferrari heb ik gezegd dat ik VER wilde worden. De eerste drie letters van mijn naam, zoals mijn vader dat ook had. Het team heeft een verzoek ingediend en het is goedgekeurd. Bij ons op de schermen sta ik nu zelfs al als VER aangeduid", zegt Verstappen tegenover GPUpdate.

Een herhaling van dit gedoe zou binnen enkele jaren mogelijk zijn. Richard Verschoor zit in het opleidingsprogramma van Red Bull en wordt gezien als groot talent. Als hij de Formule 1 haalt en Verstappen rijdt er nog, zal hij het vermoedelijk met VES moeten doen, aangezien VER dan door Verstappen ingenomen is.