Nederlandse skiërs dicht bij top-10 in Turkije

De Nederlandse alpineskiërs hebben op het Winter Europees Jeugd Olympisch Festival (WEJOF) in Erzurum naar behoren gepresteerd. In totaal stonden 61 jongens van 16 en 17 jaar dinsdag aan de start van de reuzenslalom en drie van de vier Nederlanders schopten het tot de top-30. 

David Leek en Raphael Zuurbier lieten in de eerste run zien dat ze de beste jonge Nederlanders zijn op de reuzenslalom. Met een zestiende en zeventiende plek zaten ze netjes tegen de subtop aan. Roy Möhring stond na één run op de 32e plek, Rik Schippers haalde de finish niet. 

Alle drie overgebleven Nederlanders konden in run twee wat opschuiven, waarbij vooral Leek het uitstekend deed. Hij zette de elfde tijd neer en klom zo twee plekken: veertiende. Zuurbier schoof op naar plaats zestien en Möhring eindigde uiteindelijk als 27e. 

Goud was er voor de Italiaan Alex Vinatzer, de eerste keer in tien jaar dat Italië goud pakt in het alpineskiën op het WEJOF. Giovanni Zazzaro maakte het succes compleet met brons, terwijl de Fin Turo Torvinen zich tussen de twee in nestelde op de zilveren plek.