Openlijke twijfels over zesjarig miljoenencontract Klopp

Liverpool heeft zich het hoofd op hol laten brengen en gehandeld uit pure emotie op het moment dat zij coach Jurgen Klopp een zesjarig contract voorschotelde. Dat is althans het oordeel van Dietmar Hamann. Volgens de voormalig middenvelder van de Reds heeft de club slechte zaken gedaan.

Hamann doet de forse contractverlenging voor zijn landgenoot in de Sunday Times af als 'gekkenwerk'. "Ik vond het merkwaardig", zo zei de Duitser in gesprek met de BBC. "Geen een coach krijgt stabiliteit van een zesjarig contract. Stabiliteit krijg je door sterk te handelen op de transfermarkt."

Hamann's commentaar volgde op de 2-0 nederlaag die Liverpool leed op bezoek bij Hull City. De club presteert moeizaam en wacht nog op de eerste competitiewinst van het nieuwe jaar.

Daar komt bij dat de ploeg van Klopp uitgeschakeld is in zowel de EFL Cup als de FA Cup, door toedoen van respectievelijk Southampton en Wolverhampton Wanderers. Laatstgenoemde club speelt een divisie lager dan Liverpool, maar wist dus te stunten tegen de Reds

Een top vier klassering in de Premier League leek halverwege het seizoen nog het minimaal haalbare, maar dat vooruitzicht lijkt met de week minder realistisch.

"Hij heeft impact gehad en daardoor een paar spelers absoluut verbeterd, maar als je puur naar de feiten kijkt doet Klopp het qua puntenaantal niet structureel beter dan de ontslagen Brendan Rodgers", aldus Hamann.

Openlijke twijfels over zesjarig miljoenencontract Klopp