Man rijdt in op mensen in Melbourne

Een mafkees met een personenauto is vannacht ingereden op een groep voetgangers in het centrum van de Australische stad Melbourne. Bij de aanrijding zouden minstens drie doden en zo'n twintig gewonden zijn gevallen. Hoe de gewonden er aan toe zijn is nog niet duidelijk.

Volgens de politie van Victoria zou het geen terroristische aanslag betreffen maar had de aanrijding te maken met een steekpartij eerder op de dag. De politie wist de man met gepast vuurwapengeweld aan te houden. Over het motief van de dader is nog niets bekend gemaakt.

Volgens ooggetuigen zou de man vanuit zijn auto naar voorbijgangers in de straat hebben geschreeuwd. Na een aantal burnouts te hebben gemaakt reed de man rond 13.30 uur plaatselijke tijd op de voetgangers in. Onder de gewonden zouden zich meerdere kinderen bevinden.

Update 06.46 uur:
Een baby die in zijn kinderwagen door de maniak werd aangereden is aan de gevolgen daarvan overleden. Hiermee komt het aantal slachtoffers van deze aanrijding op vier.

Update 11:35
De dader, James Gargasoulas, is kort voor het bloedbad op beelden te zien wanneer hij roekeloos door de stad rijdt en naar een verslaggeefster en een cameraman zwaait. Gargasoulas kon uiteindelijk door de politie, die schoten loste, worden gestopt en gearresteerd.

De man was afgelopen weekeinde op borgtocht vrijgelaten na te zijn aangehouden wegens onder meer geweldpleging en autodiefstal. Voor hij vrijdag op pad ging, zou hij zijn broer met een mes hebben gestoken.

James Gargasoulas

Delen van de stad, waar momenteel de Australian Open wordt gehouden, werden afgezet. Het tennistoernooi ondervond geen hinder van het drama, weet ANP te melden ( )

Gargasoulos zou de afgelopen tijd vreemder gedrag zijn gaan vertonen. Woensdag kwam hij bij een medebewoner van het complex waar hij woonde binnen, verbrandde een bijbel en smeet die in het gelaat van de 76-jarige man. Hierna verkocht hij hem nog een paar klappen.

Ook zou hij recent berichten op Facebook hebben geplaatst waarin hij stelt dat hij 'God's wetten' weer zou implementeren.

Man rijdt voetgangers dood in Melbourne

 Man rijdt voetgangers dood in Melbourne (Foto: ANP)