Drew Barrymore lust wel wat vlees in Santa Clarita Diet

Horrorcomedy's zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er de flauwe, duistere en hilarische comedy's en de horrorcomedy's waarvan je niet eens wist dat ze tot dat genre behoorden. De nieuwe Netflix-serie Santa Clarita Diet blijkt nu tot die laatste categorie te behoren.

Netflix is zelf nogal terughoudend over de exacte inhoud van de serie, zo blijkt uit de officiële promotietekst:

In Santa Clarita Diet zijn Joel (Timothy Olyphant, Justified) en Sheila (Drew Barrymore, Blended) Hammond een getrouwd stel verkoopmakelaars. Ze leidden samen met hun tienerdochter Abby (Liv Hewson) een bij vlagen onbevredigend leven in de L.A. buitenwijk Santa Clarita. Totdat Sheila plotseling een dramatische verandering doormaakt die hun leven in het teken zet van dood en verderf... maar op een positieve manier!

Santa Clarita Diet:  (Foto: Saeed Adyani / Netflix)
Drew Barrymore (Foto: Saeed Adyani / Netflix)

De dramatische verandering is eenvoudig te omschrijven: Sheila overlijdt en wordt een zombie, en haar 'Santa Clarita Diet' bestaat uit menselijk vlees. Volgens USA Today opent de serie met Barrymore als Sheila die zich, op z'n zachtst gezegd, niet zo lekker voelt. Sheila moet zien voort te bestaan als iemand met een behoorlijke trek in menselijk vlees, terwijl ze intussen actief blijft als makelaar en het in die markt moet opnemen tegen, onder andere, culticoon Nathan Fillion. In hoeverre het 'zombie onder de mensen'-concept lijkt op de CW-serie iZombie (in Nederland toevallig ook alleen bij Netflix te zien), moet nog blijken.

Santa Clarita Diet: Timothy Olyphant en Drew Barrymore (Foto: Erica Parise / Netflix)
Timothy Olyphant en Drew Barrymore (Foto: Erica Parise / Netflix)

Santa Clarita Diet, met naast Barrymore en Fillion ook Timothy Olyphant, Liv Hewson en Richard T. Jones, is bedacht door Victor Fresco (Better Off Ted) en kan worden gestreamed op Netflix vanaf 3 februari.