Palin: God greep in en Trump won

Voormalig vicepresidentskandidaat Sarah Palin beweert met eigen ogen te hebben gezien hoe de heer zelf ingreep in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ze was er immers bij tijdens de campagne. Mensen baden dat burgers wakker zouden worden omdat er naar verandering werd gesnakt, en dat werd volgens haar verhoord.

"Geen twijfel mogelijk, goddelijke voorzienigheid speelde een grote rol bij deze verkiezingen. Ik sta vierkant achter die claim. En ik kan het weten want ik was erbij tijdens de campagne. Ik zag hoe het allemaal veranderde", zei ze op de radiozender Breitbart News Daily.

"Gebedsstrijders in het hele land, mensen die misschien nog nooit hun geloof in een hogere macht hadden uitgedrukt, wisten het. Jezus, we zullen moeten knielen en om verandering vragen want anders gaat het helemaal mis", voegde ze er volgens The Independent aan toe.

In 2008 was Palin de running mate van John McCain. Ook destijds sprak ze haar vertrouwen uit dat god het juiste voor Amerika zou doen en McCain zou winnen. Toen was Barack Obama echter de uitverkorene.

De voormalige gouverneur van Alaska, lieveling van de zogeheten Tea Party-beweging binnen de Republikeinse Partij, treedt mogelijk ook zelf nog toe tot het kabinet van Donald Trump.