Volleybalgrootheid Van de Goor (45) ernstig ziek

Oud-volleyballer Bas van de Goor is ernstig ziek. De 45-jarige Van de Goor, volgens velen een van de beste Nederlandse volleyballers ooit, lijdt aan lymfeklierkanker. Dat maakte hij vrijdag zelf bekend via zijn stichting. Van de Goor maakte in 1996 deel uit van het Nederlands team dat olympisch goud won in Atlanta.

"Er is bij mij lymfeklierkanker ontdekt. De afgelopen tijd heb ik allerhande onderzoeken ondergaan, zo gauw het type lymfeklierkanker definitief duidelijk is wordt er een behandelplan opgesteld, waarmee dan snel zal worden begonnen", schrijft Van de Goor op de Facebookpagina van zijn stichting. Met de Bas van de Goor Foundation probeert hij al jaren om mensen met diabetes door middel van sport een beter leven te geven. 

"Dit betekent dat ik me de komende tijd volledig ga richten op de behandeling en genezing van deze ziekte, met als gevolg dat ik voorlopig minder tijd zal besteden aan de Foundation. De activiteiten van de Foundation gaan in de tussentijd natuurlijk gewoon door, met dank voor alle inzet en steun van mijn collega’s", laat hij verder nog weten. 

Van 1989 tot en met 1994 speelde Van de Goor voor het Apeldoornse Dynamo. Hij verkaste vervolgens naar Italië, waar hij vooral met Pallavolo Modena ongekend succesvol was: zo won hij met de Italiaanse ploeg in 1995, 1997 en 1998 de Champions League. Van de Goor kwam vanaf 2000 nog twee jaar uit voor Sisley Volley uit Treviso, waarna hij zijn carrière met drie jaar bij Dynamo afsloot.