Hockeysters winnen vierde wedstrijd en zijn groepswinnaar

De Nederlandse hockeydames hebben op de Olympische Spelen hun laatste groepswedstrijd tegen Duitsland weten te winnen met 2-0. Met vier zeges en een gelijkspel is de winst in groep A overtuigend.

Aankomende maandag zijn de kwartfinales en zoals het nu lijkt komt Nederland daarin de nummer vier tegen uit de andere groep, namelijk aartsrivaal Argentinië.

De wedstrijd tegen Duitsland begon voortvarend. Al in de vijfde minuut kwam Nederland op een 1-0 voorsprong door een goal van Xan de Waard. De aanvalster draaide in de cirkel goed om haar as en en wist met haar backhand de bal in de Duitse goal te krijgen. Een minuut later was daar bijna de kans op 2-0 maar De Waard kreeg de bal niet snel genoeg onder controle om te scoren.

Verder in de wedstrijd liet Nederland verscheidene kansen liggen om de wedstrijd te beslissen. Net als in de vorige wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland waarbij de voorsprong werd weggegeven, werden de kans niet afgemaakt. Uiteindelijk scoorde Kitty van Male de 2-0 aan het einde van het derde kwart.