Vitesse en Fiorentina akkoord over Diks

Kevin Diks is op weg naar Fiorentina, zo meldt De Gelderlander vandaag. De 19-jarige rechtervleugelverdediger van Vitesse vliegt morgen naar Florence om de laatste plooien glad te strijken. Als er geen beren op de weg zitten én onder behoud van een succesvolle medische keuring, zal Diks een overeenkomst voor de duur van vijf jaar tekenen.

Eerder vanmiddag bereikten Vitesse en Fiorentina al een akkoord over de transfersom van de talentvolle verdediger. "Wij zijn gepast trots", liet de algemeen directeur van Vitesse, Joost de Wit, weten. "Dit is een transfer die volgens mij voor iedereen goed uitpakt. Wij zijn blij met de deal en omdat wij zulke spelers, die we zelf hebben opgeleid, bij zo'n club kunnen afleveren en Kevin maakt een mooie stap. Ik denk dat iedereen hier blij mee kan zijn."

Volgens Italiaanse media kan Vitesse na het afronden van de transfer een bedrag van ongeveer drie miljoen euro bijschrijven. Afgelopen weekend deden geruchten van een op handen zijnde transfer al de ronde, omdat Diks de enige speler was, die in het oefenduel met Shakhtar Donetsk geen speelminuten kreeg.

Diks speelde bij Vitesse 56 competitiewedstrijden en trof daarin twee keer doel.