Beveiliger in kerk vanwege communieviering

Pastoor Erik Seidel uit Helmond heeft dit jaar een beveiliger ingezet tijdens de communie-viering in de Sint Jozefkerk. Volgens de zielenherder is dat nodig omdat kerkgangers zich in voorgaande jaren hebben misdragen tijdens de communievieringen. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Behalve het handhaven van de orde in het godshuis, moest de beveiliger voor aanvang van de mis ook plaatsbewijzen controleren. Die waren vooraf uitgedeeld aan de familieleden van de kinderen die de Eerste Communie deden vanwege de verwachte drukte.

Het nieuwe beleid van de pastoor bewees afgelopen weekeinde zijn nut. "Een man die te veel gedronken had, wilde zonder kaartje naar binnen. Toen dat niet mocht, begon hij te meppen en te schelden. De kerk zat stampvol, dus zo iemand wil je dan niet binnen hebben," aldus de pastoor.

Voor de pastoor was de verstoring van de communieviering in de Pauluskerk in Helmond Noord vorig jaar de druppel die de emmer deed overlopen. "Na een verzoek om stilte werd vanuit de kerk teruggescholden. Toen is de werkgroep opgestapt en de koster wil in die kerk nooit meer communie vieren." Daarom vinden alle communievieringen van de Lambertusparochie in Helmond Noord voortaan plaats in de Sint Jozefkerk. Met beveiliger.