Details Call of Duty: Infinite War bekendgemaakt

Uitgever Activision heeft nu meer bekendgemaakt over Call of Duty: Infinite Warfare en de remaster van Call of Duty 4: Modern Warfare. De spellen zijn dit jaar gemaakt door Infinity Ward.

De game vertelt een oorlogsverhaal dat zich, voor het eerst in de geschiedenis van de franchise, afspeelt tot in de verste uithoeken van ons zonnestelsel. Volgens Activision draait alles in Call of Duty: Infinite Warfare om het verhaal. In een tijd vol tegenspoed neem je het als Captain op je eigen oorlogsschip op tegen een meedogenloze vijand. De game introduceert omgevingen, wapentuig en player-abilities die niet eerder in Call of Duty zaten. De volledige campagne – van gevechten met beide benen in de modder tot strijd in ruimteschepen op duizenden kilometers hoogte – raast voorbij als een vloeiende ervaring door de amper zichtbare laadtijden.

Online brengt Call of Duty: Infinite Warfare een nieuwe ontwikkeling in Call of Duty’s bewegingsysteem waarbij de nadruk ligt op de frontlinie. Daarnaast introduceert het spel een cooperative Zombie-modus met een nieuwe verhaallijn die unieke gameplay-features en mechanics introduceert. Verdere details over de multiplayer en de nieuwe zombies-modus worden later bekendgemaakt.

"Dit jaar eren we de erfenis van Call of Duty en we nemen spelers tegelijkertijd mee naar de toekomst", zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing. "Call of Duty: Infinite Warfare is een gedurfde nieuwe visie van Infinity Ward, de studio die ook de originele Call of Duty en Modern Warfare ontwikkelde. Het avontuur speelt zich af op zo'n enorm epische schaal dat je het alleen van Call of Duty kunt verwachten. Daarnaast is Call of Duty: Modern Warfare Remastered één van de meest geliefde games ooit en die wordt nu uitgebracht voor een nieuwe generatie. We hebben de game geremasterd en een nieuwe grafische laag toegevoegd, die niet mogelijk was toen het origineel werd uitgebracht. Het belooft een fantastisch jaar te worden voor Call of Duty spelers."

"Met Call of Duty: Infinite Warfare komen fans van Call of Duty op plekken waar ze nooit eerder geweest zijn", zegt Dave Stohl, Studio Head bij Infinity Ward. "Aan de ene kant is dit typisch zo'n ruw oorlogsverhaal waar Call of Duty zijn faam aan dankt, maar tegelijkertijd zorgt de setting in de toekomst ervoor dat je als speler een reis van epische proporties onderneemt. Voeg daar de gameplay innovaties en nieuwe experiences aan toe en je kunt er zeker van zijn dat deze game geweldig wordt om te spelen."

De Infinite Warfare Legacy Edition bevat de Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered. Deze is opnieuw uitgebracht in HD met de volledige campagne, aangevuld met 10 multiplayer-mappen. Het digitale spel zit in de volgende edities van Call of Duty: Infinite Warfare:

  • Legacy Edition en Digital Legacy Edition – Bevat zowel Call of Duty: Infinite Warfare als Call of Duty: Modern Warfare Remastered, adviesprijs €89.99.
  • Digital Deluxe Edition – Bevat Call of Duty: Infinite Warfare, Call of Duty: Modern Warfare Remastered en Season Pass, adviesprijs €109.99.
  • Legacy Pro Edition – Bevat Call of Duty: Infinite Warfare, Call of Duty: Modern Warfare Remastered, Season Pass, collectible Steelbook, officiële game soundtrack en aanvullende digitale items, is exclusief bij Gamemania verkrijgbaar, adviesprijs €119.99.

Call of Duty: Infinite Warfare komt wereldwijd uit op vrijdag 4 november 2016 voor PlayStation 4, Xbox One en pc.