FOK! Wat een weer: meer regen en zon

Een gebied met buien trekt over het land richting het noorden, in de middag verlaat dit gebied het land. Hierna breekt af en toe de zon door de wolken heen, maar ontstaan er ook nieuwe buien, in het oosten met kans op onweer. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig. De temperatuur ligt tussen de 12 graden op de Waddeneilanden en 15 graden in het zuiden. 

Zon op 06:42
Zon onder 20:38
Zonkracht

 4 / 2 

Van Nattekat kreeg ik weerom eens een mooie foto van zijn drone. Genomen bij Roelofarendsveen in de buurt van de Haarlemmermeer.

Nattekat ging er weer op uit met zijn drone  (Foto: Nattekat)
Nattekat ging er weer op uit met zijn drone (Foto: Nattekat)

Collega qltel maakte een wandeling door Xanten en liep tegen een mistbank op. 

Xanten in de mist.. (Foto: qltel)
Xanten in de mist.. (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

 Wikiweetjes van vandaag
 1729 De Matthäus Passion werd voor het eerst opgevoerd. 
 1912 De Titanic zonk, nadat het schip op 14 april op een ijsberg gelopen was. Circa 1500 mensen kwamen bij de ramp om het leven. 
 1945 Concentratiekamp Bergen-Belsen werd bevrijd. 
 2003 Volkert van der Graaf werd veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf vanwege de moord op Pim Fortuyn. 
 2010 In 40 Europese landen werd het luchtruim bijna volledig afgesloten, door de uitbarsting van de Eyjafjallajökull vulkaan in IJsland. De aswolk teisterde Noordwest-Europa.  


Aswolk teisterde Noordwest-Europa