Rins pakt Moto2-zege in Austin, felle strijd om derde plek

Alex Rins heeft de Grand Prix of the Americas in de Moto2 gewonnen. De Spanjaard troefde Sam Lowes af, die de hele race in zijn kielzog reed, maar nagenoeg geen enkel moment kende waarop hij serieus aan kon vallen. 

De kopstart was voor Dominique Aegerter vanaf plek vier, maar polesitter Rins pakte in de eerste bocht zijn leiding al terug, met Johann Zarco in zijn wiel. Rins ging er direct vandoor, maar achter de Spanjaard werd fel gevochten door Lowes, Zarco en Aegerter, waarbij de Brit Lowes de tweede plek innam.

Lowes bleek al snel in staat het tempo van Rins te evenaren en zelfs te verbeteren, want hij reed het gat naar de Spanjaard snel dicht. Daarachter werd hard gevochten, want ook Jonas Folger mengde zich in de strijd om plek drie. Naast de Duitser, Zarco en Aegerter werd de groep achter Rins en Lowes gevormd door Thomas Lühti, Simone Corsi en Takaaki Nakagami. 

De Japanner zou uiteindelijk het slachtoffer blijken van de felle gevechten in die groep: Corsi deed vier ronden voor het einde een aanval, maar beukte Nakagami daarbij van diens motor af. Ondertussen begon Zarco serieus te versnellen en de Franse wereldkampioen bleek dan ook op weg naar de derde plek aan de finish, voor Aegerter, Folger, Corsi en Lüthi. De zege ging naar Rins, die Lowes de hele race genoeg achter zich wist te houden om niet echt bedreigd te worden.