Geen goede race Bendsneyder in Moto3 Austin

De Moto3 Grand Prix of the Americas in het Amerikaanse Austin is gewonnen door Romano Fenati. De Italiaan versloeg de Spanjaard Jorge Navarro, terwijl achter hen de nodige duels uitgevochten werden voor de overige ereplaatsen. Bo Bendsneyder kende geen goede race. De Nederlander vertrok als 23e en schoof door de nodige uitvallers nog op naar de 22e plek. 

De start was een prooi voor Jorge Navarro, die gelijk de leiding nam vanaf plek twee en ook een gat sloeg naar Romano Fenati. Polesitter Philipp Öttl viel twee plekjes terug, maar kon op plek drie wel in zijn ritme komen met onder meer Brad Binder bij hem. Bo Bendsneyder kende geen al te goede start en viel van plek 23 terug naar de 27e stek. 

Na een handvol ronden had Navarro duidelijk de leiding in handen, met anderhalve seconde voorsprong op Fenati die op zijn beurt eenzelfde verschil had ten opzichte van Öttl. Fabio Quartararo en Binder reden daar weer ruim achter, waardoor er weinig strijd te zien was voorin de race. Dat veranderde richting de helft van de race een beetje, want Fenati reed het gat naar koploper Navarro dicht.

De Spanjaard maakte een remfout en zag Fenati onderdoor duiken, waarna hij al gelijk de nodige moeite had om de Italiaan te volgen. Ook daarachter ontspon zich toch nog een duel om de derde plek, want Quartararo reed het gat naar Öttl dicht. De Duitser moest zich echter gewonnen geven tegenover de jonge Fransman, die op weg ging naar het podium.

Dat bleek voor Quartararo echter te vroeg gejuicht, want zijn machine gaf plotseling technische problemen en hij viel uiteindelijk terug naar de dertiende plek. Ondertussen werd Niccolo Antonelli zonder twijfel de man van de race: de Italiaan moest na een verprutste kwalificatie vanaf plek dertig vertrekken, maaar lag kort voor de finish al op de zevende plaats. Helaas voor hem ging ook dat fout: hij stuurde iets te hevig in en verloor de controle over zijn motor, die vervolgens nog doorschoof en bijna Enea Bastianini en Aron Canet bijna omver kegelde.

Na Quartararo en Antonelli kon ook Ötll toch niet helemaal juichen. Binder reed het gat dicht en haalde de Duitser in de slotronde nog in om zo de derde podiumplek te pakken. Fenati werd niet meer bedreigd in de strijd om de zege en won voor Navarro.