FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 april 2016

Zoeken naar jongen uit Urk zonder resultaat

Politie, familie, vrienden en buurtgenoten hebben zaterdag en zondag zonder resultaat een zoekactie gehouden naar de 17-jarige Jan Baarssen uit Urk. De tiener was in de nacht van vrijdag op zaterdag naar een bootfeestje geweest, maar is daarvan niet teruggekeerd. Zijn familie sloeg alarm.

De politie stuurde een helikopter de lucht in om te zoeken. Duikers van de brandweer zochten in het water van de Zuidermeertocht, waar het bootfeestje was. Verder gingen vrijwilligers op zoek in het Urkerbos en in lege woningen. Ook reddingsmaatschappij KNRM speurde mee.

"Het heeft niet mogen baten", aldus de politie, die de zoekactie heeft afgeblazen. "We gaan ons nog beraden op wat we verder kunnen doen."

De ouders van de jongen hadden op Twitter opgeroepen in schuren, op zolders of in leegstaande panden te kijken of hij daar "in bewusteloze toestand of erger verkeert".

Zoeken naar jongen uit Urk zonder resultaat
Zoeken naar jongen uit Urk zonder resultaat (Foto: ANP)

Spaanse handballers missen Spelen op één goal

Een bittere pil voor de Spaanse handballers zondag tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Zweden. De ploeg van trainer Manolo Cadenas won in Malmö weliswaar met 25-23 de laatste groepswedstrijd, tegen gastland Zweden, maar dat was precies niet genoeg om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van komende zomer.

Spanje had namelijk met minstens drie goals verschil moeten winnen om op doelsaldo de tweede plek van Zweden af te pakken. Het kwam al zover door in de eerste wedstrijd verrassend te verliezen van Slovenië, dat als groepswinnaar eveneens naar Rio mag. Zij maakten het zondag definitief af door te winnen van een flink gehavend Iran - het Aziatische land miste nagenoeg alle topspelers vanwege ruzie met de coach en doordat ze toch geen kans zagen om zich voor Rio te plaatsen.

Spanje is niet bepaald een klein land in de handbalwereld. De ploeg werd in 2005 en 2013 wereldkampioen en pakte vorig jaar de vierde plek op het WK. Op de Spelen van 2008 veroverde het team brons, vier jaar later schopten ze het tot de kwartfinales. 

BMX'er Kimmann stelt teleur in Supercross, Britten domineren

BMX'er Niek Kimmann heeft tijdens de Supercross in Manchester geen indrukwekkende prestatie neer kunnen zetten. De Nederlandse wereldkampioen werd al in de kwartfinales uitgeschakeld. Na de start kwam hij daar verkeerd terecht bij een bult, waardoor hij zijn snelheid verloor en een plek in de halve finales eigenlijk al vervlogen was.

Dave van der Burg en Martijn Jaspers schopten het wel tot de halve finales en Jaspers deed daar zelfs nog een schepje bovenop: tot ieders verbazing haalde hij de finale. Daarin kon hij dan geen potten breken en alleen Corben Sharrah - twee weken terug nog de winnaar in Santiago del Estero - eindigde achter Jaspers.

De Britten domineerden de finale. Liam Phillips pakte de zege door landgenoot Kyle Evans te verslaan. De Zwitser Renaud Blanc zorgde met de derde plek voor een forse stunt.

Bij de dames werden Merle van Benthem en het jonge talent Judy Baauw in de halve finales uitgeschakeld, maar Laura Smulders haalde de eindstrijd wel. Daarin ging het in de eerste bocht echter al flink fout. Wereldkampioene Stefany Hernandez uit Colombia knalde snoeihard op het beton en nam het halve veld mee in haar val. Alleen Smulders kon weer verder, maar haar kansen waren uiteraard verkeken.

De Amerikaanse Alise Post leek de zege te pakken, maar enkele tientallen meters voor de finish bezweek ze onder de druk van de Australische Caroline Buchanan, miste ze een sprong en sloeg ze rechtsaf. Simone Christensen uit Denemarken werd ze plots tweede, voor Brooke Crain en Post. 

Op 7 en 8 mei strijkt het Supercross-circus neer op Papendal bij Arnhem voor de derde wedstrijd van het seizoen, zeker een aanrader om met een bezoekje te vereren. 

De finale bij de vrouwen, met de snoeiharde val van Hernandez en de rare val van Post (Bron: YouTube)

Geen excuses Kerry voor atoombom Hiroshima

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zal maandag bij zijn bezoek aan Hiroshima geen excuses aanbieden voor de atoombom die de VS op de stad lieten vallen. Hij zei dat zondag.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen beëindigen hun beraadslagingen in Japan maandag met een bezoek aan het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de atoombom op Hiroshima. De Japanse stad werd op 6 augustus 1945 getroffen door de eerste atoombom die ooit in een oorlog werd gebruikt.

De bom, Little Boy, werd afgeworpen door de Amerikaanse bommenwerper Enola Gay waardoor op de grond direct bijna 80.000 mensen omkwamen. John Kerry zal maandag de eerste Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken zijn die een bezoek brengt aan het monument.

Geen excuses Kerry voor atoombom Hiroshima
Geen excuses Kerry voor atoombom Hiroshima (Foto: ANP)

De beer is los in Slowakije

Het begon met wat nachtelijke bezoeken waarbij ze wat in afvalemmers wroetten. Maar gaandeweg de afgelopen weken waagden beren in Slowakije zich tot schrik van bewoners zelfs overdag in bewoonde gebieden.

In met name het dorp Vysoke Tatry, in het gebergte Hoge Tatra, zijn de uit hun winterslaap ontwaakte beren een ware plaag. De burgemeester van het gehucht heeft de noodtoestand uitgeroepen. Bewoners van zijn dorp en toeristen wordt gevraagd weg te blijven van plekken waar vuilcontainers staan en zich niet voor het eerste ochtendlicht buiten te wagen. Ze zouden de hongerige beren maar op ideeën kunnen brengen.

De dieren neerschieten staat de wet niet toe. De minister van Milieu moet daarvoor speciaal toestemming verlenen. Er leven ongeveer honderd bruine beren in de Hoge Tatra, die met name in de lente ijverig op zoek naar voedsel gaan.

Tijgerpopulatie groeit

Het aantal tijgers dat in het wild leeft, is de afgelopen zes jaar met ongeveer een vijfde gegroeid. Er leven momenteel ongeveer 3890 van deze grote katten in de wereld. Dat hebben het Wereldnatuurfonds en het Global Tiger Forum zondag bekendgemaakt.

De twee instanties organiseren een bijeenkomst over deze grote roofkatten die dinsdag in de Indiase plaats New Delhi begint. De eerste keer dat er een speciale tijgerconferentie werd gehouden was in 2010. Destijds werd als doel gesteld dat er in 2022 ongeveer 6400 tijgers in het wild moeten rondlopen.

Het merendeel van de geregistreerde groei vond plaats in India, waar de tijgerpopulatie met vijfhonderd dieren toenam. Ook in Nepal werden veel meer tijgers geteld dan zes jaar geleden. Dat tellen blijkt in de praktijk een lastig karwei. Het Wereldnatuurfonds ontwikkelde daarvoor een speciale methode.

Tijgerpopulatie groeit
Tijgerpopulatie groeit (Foto: ANP)

Spectaculair begin MotoGP Austin, doodsaaie tweede helft

De Grand Prix of the Americas in de MotoGP is met grote overmacht gewonnen door Marc Marquez. De Spaanse Honda-rijder kende in de beginfase een paar lastige momenten, maar veruit het grootste deel van de race reed hij zonder tegenstand op kop. Het is de tweede overwinning op rij voor Marquez, die sinds zijn MotoGP-debuut nog nooit verloren heeft op het Circuit of the Americas in Austin. 

Marquez pakte vanaf poleposition gelijk de leiding bij de start, gevolgd door Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa en de zeer goed vertrokken Aleix Espargaro. Diens Suzuki-teamgenoot Maverick Viñales kende juist een slechte start en viel terug van de vierde naar de tiende plek. Espargaro liet een fenomenale openingsronde zien, waarin hij zich zelfs op wist te werken naar de vierde plek. Dovizioso benutte de supersnelheid van zijn Ducati ondertussen optimaal om de tweede plaats te pakken en Marquez zelfs aan te vallen, weliswaar zonder succes.

In ronde twee ging het fout voor veelvoudig wereldkampioen Valentino Rossi: Il Dottore maakte een fout in een snelle bocht en schoof onderuit. Enkele ronden later was duidelijk dat Marquez toch echt veruit de snelste was, want de Spanjaard sloeg al een flink gat met achtervolgers Lorenzo, Dovizioso en Pedrosa.

Na zeven ronden werd de angel met harde hand uit de strijd om de tweede en derde plek getrokken. Dovizioso verremde zich en de achter hem rijdende Pedrosa ging onderuit. De Honda van de Spanjaard knalde Dovizioso van zijn Ducati, wat het einde van zijn race betekende. Pedrosa bekommerde zich eerst nog even om zijn rivaal, maar kon daarna de race wel vervolgen. 

Amper een ronde later ging het opnieuw fout en dit keer was het een Brits 'feestje'. Cal Crutchlow schoof vanaf de zevende plek onderuit, terwijl landgenoot Bradley Smith hem enkele seconden later in dezelfde bocht volgde richting het asfalt. Beiden konden wel hun race vervolgen, maar een topklassering zat er uiteraard niet meer in.

Dit alles leidde tot een wat onverwachte stand. Marquez op één was niet zo bijzonder, net als Lorenzo op twee en Iannone op drie was ook nog wel te voorspellen. Daarna waren het echter de Suzuki's van Aleix Espargaro en Viñales, gevolgd door Scott Redding en Michele Pirro. 

Vanaf dat moment - amper halverwege de wedstrijd - was de race gedaan. Voorin gebeurde helemaal niks meer, alleen Pol Espargaro pakte de zevende plek nog af van Pirro. Marquez reed compleet onbedreigd naar de zege, gevolgd door Lorenzo, Iannone, Viñales, Aleix Espargaro, Redding en Pol Espargaro. 

Gemeenteraadslid: Hitler is 'mijn man'

In het Engelse Luton heeft een gemeenteraadslid laten zien dat ze geen enkel historisch besef heeft, of dat het eigenlijk wel oké is dat tachtig jaar geleden dingen nogal uit de hand liepen in Duitsland. Op haar twitteraccount plaatste Aysegul Gurbuz berichten waaruit blijkt dat zij Hitler een hele toffe gast vond en joden, eeeh.. Israel van de aardbodem dient te verdwijnen.

Het 20-jarige lid van Labour, een soort Britse variant op de PvdA, plaatste als puber tweets als 'Hitler is de grootste man uit de geschiedenis', 'ik wil Hitler ontmoeten', 'Als het aan 'mijn man' Hitler lag, dan waren de joden allang al Palestina uitgeschopt. Sorry, maar dat is een feit. Niet dat ik iets tegen joden heb, natuurlijk'.

Niet alleen plaatste Aysegul Gurbuz tweets waarin ze Hitler verheerlijkt, ook een opmerking waarin ze de wens uitsprak dat Iran Israël zou vernietigen door een nucleaire aanval kwam doodleuk voorbij. Een massamoord op zo'n 6 miljoen mensen, die toevalligerwijs voornamelijk joods zijn.

Ook een voormalige partijleider van Labour wordt niet gespaard door de vrouw die tevens in een commissie zit, die toezicht houdt op de politie van Bedfordshire: 'Ed Miliband is een jood. Hij zal nooit premier van van Groot-Brittannië worden'. Dat ze echt geen hekel aan joden heeft, blijkt nog uit een andere tweet van de moslima: 'De joden zijn enorm machtig in de Verenigde Staten, het is walgelijk'.

Alles bij elkaar niet bepaald een dame met wie je eventueel lekker aan de bar zou kunnen hangen om -onder het genot van een biertje- de wereldproblemen eventjes op te lossen. Labour is gelukkig zo wijs geweest om haar te schorsen. De tweets zijn verwijderd.

Leuk detail in het verhaal van de Hitler-sympathisant is dat Aysegul (vanzelfsprekend) de aantijgingen glashard ontkent. Naar eigen zeggen deelt ze haar twitteraccount met haar zusje. Het zou dus heel goed kunnen zijn dat niet zij, maar de andere dochter van haar moeder deze berichten geplaatst heeft. 

Het is niet de eerste keer dat Labour in het nieuws komt door antisemitisme onder enkele van haar leden. Er loopt momenteel een onderzoek tegen medewerkers die zich racistisch zouden hebben misdragen tegen joden en met Hamas sympathiseerden.

Will Smith doodgeschoten

De 34-jarige American footballer Will Smith die speelde voor de New Orleans Saints, raakte betrokken bij een verkeersongeval. Hierna vond er een woordenwisseling plaats waarna Smith werd doodgeschoten. Zijn vrouw Racquel raakte hierbij gewond aan haar been.

De schutter, ene Cardell A. Hayes die 28 jaar oud is, bleef wachten totdat de politie arriveerde en werd vervolgens gearresteerd. Het vuurwapen is ook gevonden.

Smith was vader van 3 kinderen. Zijn team won in 2010 de Super Bowl.

Parlementaire hoorzitting om Panama Papers

PvdA, SP en GroenLinks willen meer weten over belastingconstructies die via Nederland lopen. De partijen kijken na de recente onthullingen in de Panama Papers of er een parlementaire hoorzitting kan worden gehouden om betrokkenen snel en desnoods onder ede te kunnen horen. Het zou voor het eerst zijn dat er een parlementaire hoorzitting wordt gehouden.

De parlementaire ondervraging is een nieuw instrument waarmee de Kamerleden informatie kunnen krijgen. Een commissie onder leiding van SP-Kamerlid Ronald van Raak stelde eerder dit jaar voor om er vijf jaar ervaring mee op te gaan doen. De drie partijen bekijken deze optie, omdat bij eerdere hoorzittingen over bijvoorbeeld brievenbusmaatschappijen en belastingconstructies van multinationals verschillende personen die waren uitgenodigd, niet kwamen opdagen.

De Kamerleden Ed Groot (PvdA), Arnold Merkies (SP) en Rik Grashoff (GroenLinks) geven zondag aan dat zij zo nodig via een parlementaire mini-enquête "dieper inzicht willen krijgen in aard en omvang van internationale fiscale constructies".

Ook willen ze te weten komen of de Belastingdienst in staat is effectief op te treden tegen internationale belastingfraude en belastingontwijking. De drie partijen willen onder meer het aan de Amsterdamse Zuidas gevestigde belastingadvies- en trustkantoor Infintax horen dat opdook in de Panama Papers. Ook de fiscale constructies die gebruikt worden door multinationals, als Ikea, Starbucks en Google, willen SP, GroenLinks en PvdA aan de orde laten komen.

´Parlementaire hoorzitting om Panama Papers´
Parlementaire hoorzitting om Panama Papers (Foto: ANP)

White stunt met whitewash tegen Van Gerwen en wint Players Championship

Darter Ian White heeft Players Championship 5 op verrassende wijze op zijn naam geschreven. Diamond stuntte door in de finale van het vloertoernooi met maar liefst 6-0 te winnen van Michael van Gerwen. De nummer één van de wereld verloor daarmee zijn tweede van drie finales dit weekeinde. 

White haalde de finale door Ronnie Baxter, Steve Hine, Scott Dale, Jermaine Wattinema, Josh Payne en Robbie Green te verslaan. Van Gerwen won van Nathan Derry, Paul Nicholson, Kevin Painter, Daryl Gurney, Keegan Brown en Dave Chisnall. In de finale van Van Gerwen kansloos tegen White en ging er met 6-0 af. 

Benito van de Pas, die gisteren zijn eerste Pro Tour-titel won, verloor vandaag in de eerste ronde van Ron Meulenkamp. Wattimena en Meulenkamp haalden uiteindelijk de vierde ronde. Berry van Peer, Mike Zuydwijk en Jeffrey de Zwaan haalden de derde ronde. Voor Jelle Klaasen, Vincent Kamphuis, Christian Kist, Jan Dekker en Jeffrey de Graaf zat het er in Barnsley op na de tweede ronde.

Eind april gaat de Pro Tour verder. 30 april en 1 mei zullen 128 aan de oche verschijnen in Barnsley voor Players Championship 6 en 7. Beide toernooien hebben een prijzenpot van 75.000 Britse pond.

Uitslagen Players Championship 5 - vanaf achtste finales
Michael van Gerwen (1) 6-0 Daryl Gurney (16)
Keegan Brown (24) 6-5 Chris Dobey
Dave Chisnal (5)l 6-4 Jamie Lewis (21)
Simon Whitlock (13) 6-4 Ronny Huybrechts
Robbie Green 6-5 Peter Wright (2)
Cristo Reyes 6-4 Ron Meulenkamp
Ian White 6-4 Jermaine Wattimena
Josh Payne 6-1 Gerwyn Price (19)

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-3 Keegan Brown
Dave Chisnall 6-3 Simon Whitlock
Robbie Green 6-5 Cristo Reyes
Ian White 6-3 Josh Payne

Halve finales
Michael van Gerwen 6-1 Dave Chisnall
Ian White 6-4 Robbie Green

Finale
Ian White 6-0 Michael van Gerwen

Dronken automobilist slapend op vluchtstrook

De politie heeft zaterdagavond laat een 23-jarige automobilist uit Gouda aangehouden. De man lag te slapen in zijn auto die half stond geparkeerd op de vluchtstrook van de A20 bij Rotterdam.

Na het openen van de auto kwam een alcoholwalm de agenten tegemoet. De bestuurder lag te slapen achter het stuur en was volgens de politie nauwelijks wakker te krijgen. De man was behoorlijk dronken. Omdat hij beginnend bestuurder is, kon hij direct zijn rijbewijs inleveren.

De Gouwenaar kreeg bovendien processen-verbaal voor onnodig stilstaan op de vluchtstrook en voor het ontbreken van buitenspiegels op zijn auto.

Dronken automobilist slapend op vluchtstrook
Dronken automobilist slapend op vluchtstrook (Foto: BuzzO)

Rins pakt Moto2-zege in Austin, felle strijd om derde plek

Alex Rins heeft de Grand Prix of the Americas in de Moto2 gewonnen. De Spanjaard troefde Sam Lowes af, die de hele race in zijn kielzog reed, maar nagenoeg geen enkel moment kende waarop hij serieus aan kon vallen. 

De kopstart was voor Dominique Aegerter vanaf plek vier, maar polesitter Rins pakte in de eerste bocht zijn leiding al terug, met Johann Zarco in zijn wiel. Rins ging er direct vandoor, maar achter de Spanjaard werd fel gevochten door Lowes, Zarco en Aegerter, waarbij de Brit Lowes de tweede plek innam.

Lowes bleek al snel in staat het tempo van Rins te evenaren en zelfs te verbeteren, want hij reed het gat naar de Spanjaard snel dicht. Daarachter werd hard gevochten, want ook Jonas Folger mengde zich in de strijd om plek drie. Naast de Duitser, Zarco en Aegerter werd de groep achter Rins en Lowes gevormd door Thomas Lühti, Simone Corsi en Takaaki Nakagami. 

De Japanner zou uiteindelijk het slachtoffer blijken van de felle gevechten in die groep: Corsi deed vier ronden voor het einde een aanval, maar beukte Nakagami daarbij van diens motor af. Ondertussen begon Zarco serieus te versnellen en de Franse wereldkampioen bleek dan ook op weg naar de derde plek aan de finish, voor Aegerter, Folger, Corsi en Lüthi. De zege ging naar Rins, die Lowes de hele race genoeg achter zich wist te houden om niet echt bedreigd te worden.

Krachtige aardbeving in Pakistan

Een aardbeving met een kracht van 6,6 heeft zondag de noordwestelijke provincie Chitral van Pakistan getroffen. De beving deed zich voor op een diepte van 210 kilometer in een afgelegen en bergachtig gebied bij de grens met Afghanistan en Tadzjikistan.

De aardschok werd gevoeld in de hoofdsteden van beide landen, Islamabad en Kabul. Ook in de Indiase hoofdstad New Delhi en in de Indiase deelstaat Kashmir werd de beving geregistreerd. In New Delhi werd uit voorzorg de ondergrondse enige tijd stilgelegd.

Er zijn nog geen meldingen over slachtoffers of schade in Chitral.

Het gebied werd eind oktober vorig jaar ook al door een beving (kracht 7,5) getroffen. Destijds kwamen meer dan driehonderd mensen om en werden duizenden huizen vernietigd.

Krachtige aardbeving in Pakistan
Krachtige aardbeving in Pakistan (Foto: ANP)

Star Wars grote winnaar bij MTV Movie Awards 2016

Gisteravond zijn voor de 25e keer de MTV Movie Awards uitgereikt. Bij de door Dwayne Johnson en Kevin Hart gepresenteerde ceremonie, die werd gehouden in de Warner Bros. Studios in Burbank in Californië, was Star Wars: The Force Awakens de overtuigende grote winnaar met een drietal filmprijzen. Zo werd Star Wars: The Force Awakens niet alleen uitgeroepen tot 'Film van het Jaar', maar mochten ook de awards voor 'Beste Debuut' (Daisy Ridley als Rey) en 'Beste Filmschurk' (Adam Driver als Kylo Ren) mee naar huis worden genomen.

Ook de superheldenfilm Deadpool en de muzikale romcom Pitch Perfect 2 mochten elk een tweetal filmprijzen in ontvangst nemen. Zo won Deadpool een MTV Movie Award voor 'Beste Gevecht' met de epische gevechtscène van Deadpool (Ryan Reynolds) en Ajax (Ed Skrein) en kreeg Ryan Reynoulds ook een award in de categorie 'Beste Komische Rol'. Voor Pitch Perfect 2 ontvingen Rebel Wilson en Adam DeVine een MTV Movie Award voor de 'Beste Filmkus' en kreeg de gehele cast van de film de filmprijs in de categorie 'Beste Ensemble Cast'.

De MTV Movie Awards wordt in de nacht van zondag 10 op maandag 11 april vanaf 02.00 uur uitgezonden op - u verwacht het niet - MTV.

Kijk hieronder voor een compleet overzicht van alle winnaars.

Film van het Jaar
Star Wars: The Force Awakens

Beste Vrouwelijke Hoofdrol
–Charlize Theron in Mad Max: Fury Road

Beste Mannelijke Hoofdrol
–Leonardo DiCaprio in The Revenant

Beste Kus
–Rebel Wilson & Adam DeVine in Pitch Perfect 2

Beste Gevecht
–Deadpool (Ryan Reynolds) vs. Ajax (Ed Skrein), Deadpool

Beste Actierol
–Chris Pratt in Jurassic World

Beste Komische Rol
– Ryan Reynolds in Deadpool

Beste Debuut
–Daisy Ridley in Star Wars: The Force Awakens

Beste Filmheld
–Jennifer Lawrence in The Hunger Games: Mockingjay — Part 2

Beste Filmschurk
–Adam Driver in Star Wars: The Force Awakens

Beste Ensemble Cast
Pitch Perfect 2

Beste Waargebeurde Verhaal
Straight Outta Compton

Beste Documentaire
Amy

Beste Virtuele Vertolking
–Amy Poehler in Inside Out

Amerikanen drinken Cubaans bier op

President Obama had de reisbeperkingen voor Cuba nog niet verlicht of de eerste Amerikaanse toeristen waagden de oversteek naar het Caribische eiland. En daar doen zij wat toeristen over de hele wereld doen: ze drinken bier. Zo veel zelfs, dat de Cubaanse brouwers de vraag bij lange na niet aankunnen, een ongekend luxeprobleem.

Het bier in cafés, restaurants en benzinestations is voortdurend op. 's Lands bekendste brouwer Bucanero heeft de plannen voor een nieuwe fabriek al op de tekentafel liggen. Ondertussen moet het bedrijf miljoenen flessen bier uit Dominica importeren om aan de dringende vraag te kunnen voldoen, aldus The Guardian.

De Amerikanen maken in groten getale met cruiseschepen de oversteek van Miami naar het land van de Castro's, een trend die alleen nog maar zal groeien. De laatste Amerikaanse toeristen verlieten Cuba in 1959. Vorig jaar bezochten 161.000 Amerikanen het land, een stijging van 77 procent ten opzichte van 2014. Dat levert Cuba inkomsten op via hotels, autoverhuur en veel bier.

Amerikanen drinken Cubaans bier op
Amerikanen drinken Cubaans bier op (Foto: ANP)

Dronken toerist valt vier hoog uit hotel

Een dronken toerist is zondagochtend vroeg in Berlijn van vier hoog uit een hotelraam gevallen. De 33-jarige Amerikaan is zwaar gewond overgebracht naar een kliniek.

De politie gaat ervan uit dat de man alleen op zijn kamer in een hotel in de wijk Charlottenburg verbleef. Het slachtoffer heeft zijn leven vermoedelijk te danken aan een afdakje dat zijn val brak. De politie kon nog niet zeggen hoeveel alcohol de man in zijn bloed had.

Dronken toerist valt vier hoog uit hotel
Dronken toerist valt vier hoog uit hotel (Foto: ANP)

Brian May pareert kritiek Sacha Baron Cohen

Gitarist Brian May heeft fel gereageerd op kritiek die Sacha Baron Cohen eerder uitte over de film die gemaakt wordt over rockband Queen. "We vonden hem gewoon niet goed genoeg voor de rol", zegt May tegen Daily Mail over de komiek die Freddie Mercury moest gaan vertolken in de film.

Cohen sprak veel met Queen over de film. Volgens May ging dat heel lang in goede harmonie. "Maar toen vertrok hij en sindsdien vertelt hij allemaal onwaarheden", zegt de gitarist over de breuk in 2013. Onlangs nog zei Cohen dat de overgebleven bandleden alleen maar een zoetsappige film wilden maken omdat ze hun image niet wilden beschadigen. "Waarom zouden we dat willen?", moppert May. "Zijn wij dan mensen die de waarheid niet durven te laten zien?"

Volgens May werd gedurende de gesprekken steeds duidelijker dat Cohen niet geschikt was om vorm en inhoud te geven aan de rol van Freddie Mercury. "En als je ziet wat hij recent heeft gedaan, wordt het steeds duidelijker dat we het bij het rechte eind hebben."

Intussen heeft Queen Ben Whishaw op het oog om Freddie Mercury te gaan spelen. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer de film in première gaat. "We hebben een verhaal en een regisseur", zegt May. "De film komt pas uit als we er echt helemaal tevreden over zijn."

Brian May pareert kritiek Sacha Baron Cohen
Brian May pareert kritiek Sacha Baron Cohen (Foto: BuzzE)

Geen goede race Bendsneyder in Moto3 Austin

De Moto3 Grand Prix of the Americas in het Amerikaanse Austin is gewonnen door Romano Fenati. De Italiaan versloeg de Spanjaard Jorge Navarro, terwijl achter hen de nodige duels uitgevochten werden voor de overige ereplaatsen. Bo Bendsneyder kende geen goede race. De Nederlander vertrok als 23e en schoof door de nodige uitvallers nog op naar de 22e plek. 

De start was een prooi voor Jorge Navarro, die gelijk de leiding nam vanaf plek twee en ook een gat sloeg naar Romano Fenati. Polesitter Philipp Öttl viel twee plekjes terug, maar kon op plek drie wel in zijn ritme komen met onder meer Brad Binder bij hem. Bo Bendsneyder kende geen al te goede start en viel van plek 23 terug naar de 27e stek. 

Na een handvol ronden had Navarro duidelijk de leiding in handen, met anderhalve seconde voorsprong op Fenati die op zijn beurt eenzelfde verschil had ten opzichte van Öttl. Fabio Quartararo en Binder reden daar weer ruim achter, waardoor er weinig strijd te zien was voorin de race. Dat veranderde richting de helft van de race een beetje, want Fenati reed het gat naar koploper Navarro dicht.

De Spanjaard maakte een remfout en zag Fenati onderdoor duiken, waarna hij al gelijk de nodige moeite had om de Italiaan te volgen. Ook daarachter ontspon zich toch nog een duel om de derde plek, want Quartararo reed het gat naar Öttl dicht. De Duitser moest zich echter gewonnen geven tegenover de jonge Fransman, die op weg ging naar het podium.

Dat bleek voor Quartararo echter te vroeg gejuicht, want zijn machine gaf plotseling technische problemen en hij viel uiteindelijk terug naar de dertiende plek. Ondertussen werd Niccolo Antonelli zonder twijfel de man van de race: de Italiaan moest na een verprutste kwalificatie vanaf plek dertig vertrekken, maaar lag kort voor de finish al op de zevende plaats. Helaas voor hem ging ook dat fout: hij stuurde iets te hevig in en verloor de controle over zijn motor, die vervolgens nog doorschoof en bijna Enea Bastianini en Aron Canet bijna omver kegelde.

Na Quartararo en Antonelli kon ook Ötll toch niet helemaal juichen. Binder reed het gat dicht en haalde de Duitser in de slotronde nog in om zo de derde podiumplek te pakken. Fenati werd niet meer bedreigd in de strijd om de zege en won voor Navarro. 

Uitslag FC Twente - Feyenoord

Om 16.45 uur begon in de Eredivisie het duel tussen FC Twente en Feyenoord. Dankzij een doelpunt van Michiel Kramer wonnen de bezoekers met 0-1. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijd.

FC Twente

0 - 1

Feyenoord

     13' Kramer
 
 Gele kaart: Thesker, Andersen, (FC Twente), Karsdorp, Kramer (Feyenoord)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 27.600
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Marsman
Ter Avest
Andersen
Uvini
Thesker (Schilder/73)
Mokotjo
Ziyech
Hölscher
Ede (Börven/67)
Zawada
Cabral
  Vermeer
Karsdorp
v.Beek
Botteghin
Nelom
El Ahmadi
Kuijt (Basacikoglu/73)
Vilhena
Toornstra
Kramer
Elia

Moeder en zoon zijn verliefd

Dertig jaar geleden gaf Kim (51) haar biologische zoon Ben (32) op ter adoptie. Ben groeide op in een pleeggezin in Amerika en ging 2 jaar geleden op zoek naar zijn moeder. Hij vond haar en langzaam kwam het contact op gang. Zeker toen ze besloten om af te spreken.

Na hun ontmoeting merkte Kim dat ze gevoelens en erotische dromen had over haar zoon. En bij de tweede afspraak, nadat ze wat drankjes hadden gedronken, zoenden ze voor het eerst in een hotel. Ben besloot dat hij niet meer van zijn vrouw hield en stak zijn batsbajonet in de ontplofte egel van zijn biologische moeder ging met zijn biologische moeder naar bed.

Ze hebben niet het idee dat ze aan incest doen en vinden de sex geweldig. Het gelukkige paar wil gaan trouwen en ze willen ook graag kinderen samen. Ze zijn nu 2 jaar samen en hebben het gevoel voor elkaar gemaakt te zijn.

Update 10-04-2016 - 18:10 uur:

Moeder en zoon waren heel openhartig over hun relatie, maar dat is misschien achteraf niet zo'n goed idee geweest. Het heeft namelijk de aandacht getrokken van de politie en die zijn een onderzoek gestart. In Michigan waar dit koppel nu woont is incest een misdrijf met straffen tot 15 jaar. Ze zijn nu ondergedoken en willen vluchten naar een staat waar incest wel legaal is. In de Verenigde staten is dat enkel Rhode Island en New Jersey.

Uitslagen Eredivisie 10/04/2016

FC Utrecht heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van AZ in de Eredivisie. De Domstedelingen wonnen in eigen huis met 3-1 van N.E.C. Nijmegen en klimmen naar plek vier op de ranglijst. Onderin is het De Graafschap niet gelukt afstand te nemen van Cambuur Leeuwarden. De ploeg uit Doetinchem ging in het hoge noorden met 3-1 onderuit tegen FC Groningen.

FC Utrecht

3 - 1

N.E.C. Nijmegen

4' Boymans
70' Barazite
73' Haller
  44' Kane
 
Gele kaart: Kum (FC Utrecht), Woudenberg (N.E.C. Nijmegen)
Rode kaart: Golla (87) (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 18.729
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Bednarek
Van der Maarel
Leeuwin
Letschert
Kum
Ramselaar (Ayoub/88, Joosten/90+4)
Strieder
Janssen
Ludwig
Haller
Boymans (Barazite/67)
  Jones
Kane
Dumic
Van Eijden
Golla
Woudenberg
Bikel (Roman/75)
Foor
Breinburg
Sleegers
Limbombe

FC Groningen

3 - 1

De Graafschap

37' Lindgren
76' Jurjes (e.d.)
80' Idrissi
  8' Peters
 
Gele kaart: Burnet (FC Groningen), Pröpper, Will (De Graafschap)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 22.425
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Hateboer
Reijnen
Lindgren
Burnet
Antonia (Idrissi/67)
Tibbling
Drost (Sörloth/61)
Maduro
Rusnák (Bacuna/78)
De Leeuw
  Jurjus
Will
Pröpper
Van de Pavert
Tesselaar
Tarfi
Diemers
El Jebli (Koolhof/72)
Driver
Peters (Kabasele/75)
Vermeij (Parzyszek/61)

Hayman winnaar prachtige editie Parijs - Roubaix

Matthew Hayman is de even mooie als verrassende winnaar geworden van Parijs - Roubaix. De Nederlandse Australiër, die zijn vijftiende start maakte in de kasseiklassieker, reed bijna de hele dag in de aanval, werd bijgelopen door een groep met favorieten, maar wist ze in de sprint toch nog te verslaan. Tom Boonen en Ian Stannard vervolledigden het podium. 

Het was de hele dag koers in Noord-Frankrijk. Diverse kopgroepen werden weer teruggehaald, totdat na twee uur koers een groepje weg mocht. Daarbij onder meer Imanol Erviti, Matthew Hayman en Sylvain Chavanel. Daarachter duurde het even voordat ze de groep echt lieten gaan. Uiteindelijk gebeurde dat en kreeg de groep een voorsprong van vier minuten.

Op een kleine 20 kilometer hielp een valpartij en een sterke Tony Martin aan een verbrokkeling in de achtergrond. Een groep met vier Etixx-Quick Step en Sky mannen en zes LottoNL-Jumbo renners kreeg een voorsprong. Daarbij zaten de toppers Sep Vanmarcke, Tom Boonen, Ian Stannard, Edvald Boasson Hagen en ook Danny van Poppel. Fabian Cancellara en Peter Sagan hadden de slag gemist en misten ook ploeggenoten om terug te kunnen komen.

Die groep verloor een minuut en de twee toppers wisten ook in het Bos van Wallers niet terug te komen. Continue ging het in de achtergrond om dat verschil, terwijl de kopgroep langzaam maar zeker werd teruggehaald. Op zestig kilometer van de streep was dat zover, waarna enkel de besten uit die groep nog wisten aan te sluiten. In de nieuwe kopgroep zorgde een val van drie Sky-renners ervoor dat de groep werd uitgedund. Enkel Luke Rowe en Stannard bleven bij de groep, waar verder enkel de kopmannen nog over waren.

In zijn laatste Parijs-Roubaix ging Fabian Cancellara in de achtervolging ook nog eens onderuit, waardoor hij zijn eigen kansen, en ook die van anderen, om zeep hielp. Peter Sagan wist op wonderbaarlijke wijze de val te ontwijken, maar was eigenlijk ook direct kansloos voor de zege.

Het duurde vooraan tot aan de stroken Mons-en-Pévèle en Carrefour de l'Arbre voor een verdere uitdunning van de groep. Op de laatst genoemde kasseistrook, de laatste echt zware in de koers, ging Vanmarcke ervandoor. Hij kreeg een voorsprong van tien seconden, maar Boasson Hagen, Stannard, Boonen en de verrassende Hayman werkten goed samen en wisten hem op de asfaltstrook bij te halen.

Op zes kilometer van de meet bond Stannard zijn trappers onder en deed een poging weg te komen. Hij werd echter weer bijgehaald door een oersterke Vanmarcke. Ook Hayman en Boasson Hagen probeerden het nog, maar het beste leek er vanaf te zijn bij de mannen.  Het leverde wel een mooie finale op. Boonen leek even het beste moment gekozen te hebben, maar werd bijgehaald door Hayman die op zijn beurt weer Boonen uit het wiel reed.

Op anderhalve kilometer waren de Belg en Australiër toch weer samen en bij het opkomen van de wielerbaan sloot ook Vanmarcke weer aan. Ook de andere twee sloten weer aan en gingen dus naar een sprint toe. De Belgen leken goed te zitten, maar het was de verrassende Hayman die als eerste met zijn armen omhoog over de streep kwam. Hij hield Boonen en Stannard achter zich, terwijl Vanmarcke zich tevreden moest stellen met plek vier.

ChristenUnie/SGP niet blij met komst Bobbi Eden

Pornoster Bobbi Eden is volgens de ChristenUnie/SGP niet welkom op de Koningskermis van Woerden. Het zit de partij behoorlijk hoog dat Bobbi mogelijk met subsidiegeld naar het evenement wordt gehaald.

Fractievoorzitter Simon Brouwer wil uitgezocht hebben of er echt subsidiegeld gestopt wordt in de komst van de pornoster. Tegen De Telegraaf zegt de politicus Bobbi niet te kennen. Hij vraagt zich wel af of "wij zulke mensen een podium moeten geven". Dat past volgens Brouwer niet bij Koningsdag.

Mark Laurenz, de echtgenoot van Bobbi, vindt alle ophef maar niets. "Er zijn zelfs moeders die hun kinderen naar Bobbi Eden vernoemen", zegt hij. "Het etiket pornoster raak je nooit meer kwijt, maar ze heeft al zeven jaar geen films meer gemaakt."

Bobbi zelf reageerde al eerder bij Woerden TV. Daarbij gaf ze een steek onder water naar Dave Roelvink. Die is ook ingehuurd door de organisatie van de kermis. "Ik ben op de poster van de Woerdense kermis niet de enige met een seks-tape." De pornoster zegt wel vaker meet en greets te hebben gedaan op evenementen, zonder dat daar ophef over was. "Dus laten we er gewoon een feest van maken."

Meet en greet met Bobbi Eden wekt wrevel
Meet en greet met Bobbi Eden wekt wrevel (Foto: BuzzE)

Arrestaties bij demonstratie Pegida Den Haag

De politie heeft zondagmiddag tijdens een demonstratie van anti-islambeweging Pegida in Den Haag meerdere mensen aangehouden. Het gaat om tegendemonstranten. De Pegida-demonstratie begon op het Spuiplein en ging vervolgens door het centrum.

De meeste mensen zijn aangehouden voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening, voor 'dreigende wanordelijkheden', zoals de politie het omschrijft. In het centrum van Den Haag protesteert Pegida vandaag tegen het asielbeleid in Europa. De protestmars begon om 13.00 uur op het Spuiplein en loopt door het centrum van de stad. De tegendemonstranten hadden toestemming om ook te demonstreren, maar dan op Plein 1813, een aantal kilometer van de Pegida-aanhangers vandaan. 

Arrestaties bij demonstratie Pegida Den Haag
Arrestaties bij demonstratie Pegida Den Haag (Foto: ANP)

Uitslag sc Heerenveen - AZ

sc Heerenveen heeft in de Eredivisie voor een grote verrassing gezorgd door nummer vijf AZ met 4-2 te verslaan. De ploeg van Foppe de Haan kwam met een gelukje op voorsprong, maar daarna hadden de bezoekers weinig meer in de melk te brokkelen en mochten ze de handen dichtknijpen dat de score niet hoger uitviel.

sc Heerenveen

4 - 2

AZ

9' Vlaar (e.d.)
52' Van den Berg
84' Zeneli
89' Slagveer
  78' Dos Santos
90' Janssen
 
Gele kaart: Te Vrede, (sc Heerenveen),
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 23.100
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Marzo
Otigba
Van Aken
Bijker
St.Juste
Van den Boomen
Van den Berg (Thorsby/79)
Zeneli (Slagveer/85)
Te Vrede (Veerman/74)
Larsson
  Rochet
Luckassen
Vlaar
S.Wuytens
Haps
Van Overeem (Tankovic/55)
Henriksen
Haye (Mühren/73)
Jahanbakhsh (Dos Santos/55)
Janssen
García

Paus vraagt om vrijlating van priester

Paus Franciscus heeft zondag een beroep gedaan op de ontvoerders van de bekende pater salesiaan Tom Uzhunnalil, om de Indiase geestelijke direct vrij te laten. Uzhunnalil werd op 4 maart door islamitische extremisten ontvoerd uit een verpleeghuis in de Jemenitische havenstad Aden.

De extremisten doodden bij hun aanval veertien mensen, onder wie vier katholieke nonnen. Ze dreigden na de ontvoering de Indiase geestelijke op Goede Vrijdag te kruisigen. De Oostenrijkse aartsbisschop Christoph Schonborn claimde later dat dat daadwerkelijk is gebeurd. Die bewering is echter nooit bevestigd.

Paus vraagt om vrijlating van priester
Paus vraagt om vrijlating van priester (Foto: ANP)

Zoekactie naar 17-jarige jongen uit Urk

Politie, familie, vrienden en buurtgenoten zijn sinds zaterdagochtend op zoek naar de 17-jarige Jan Baarssen uit Urk. De tiener was in de nacht van vrijdag op zaterdag naar een bootfeestje geweest, maar is daarvan niet teruggekeerd. Zijn familie sloeg zaterdag alarm.

Zowel zaterdag als zondag heeft de politie een helikopter de lucht in gestuurd om naar de jongen te zoeken. Duikers van de brandweer hebben gezocht in het water van de Zuidermeertocht waar het bootfeestje plaats had. Verder zijn vrijwilligers op zoek geweest in het Urkerbos en in leegstaande woningen. Ook de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij KNRM speurt mee.

Tot nu te zijn alle zoekacties zonder resultaat gebleven. De ouders van de jongen hebben op Twitter opgeroepen om in schuren, op zolders of in leegstaande panden te kijken of Baarssen daar ,,in bewusteloze toestand of erger verkeert."

Zoekactie naar 17-jarige jongen uit Urk
Zoekactie naar 17-jarige jongen uit Urk (Foto: ANP)

DOOM Beta

Beta hier, beta daar, iedereen aan de beta. Waar vroeger uitgevers demo’s gaven zodat er getest kon worden, geven ze nu closed beta’s om cijfertjes te genereren. Gelukkig spreken de uitgevers met elkaar af wanneer wie in het weekend een beta gaat testen en afgelopen weekend waren Bethesda en Id Software aan de beurt met een closed beta voor DOOM.

Keniaan wint Marathon Rotterdam, Raymaekers mist OS-limiet

De Marathon van Rotterdam is gewonnen door Marius Kipserem. De Keniaan was in een spannende slotfase sterker dan Solom Deksisa (Ethiopië) en kwam na 2.06,11 alleen als winnaar aan. Deksisa eindigde op elf seconden als tweede. Bij de vrouwen ging de zege naar Leterbrhan Gebreslasea in 2.26,15.

Het weer was goed in Rotterdam, maar het hielp de kopgroep niet naar een super snelle tijd. Uit die groep bleven Kipserem en Deksisa over, waarna de Keniaan op ruim een kilometer van de finish zijn metgezel wist af te schudden.

Koen Raymaekers slaagde niet in zijn missie om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. De 36-jarige hardloper lag lange tijd op schema voor de limiet van 2.11,00, maar moest na 25 kilometer toch afhaken door problemen met zijn kuit.

Podiumplaats BMX'er Kimmann op tijdrit World Cup Manchester

BMX'er Niek Kimmann heeft tijdens de Supercross World Cup in Manchester de derde plek gepakt op de tijdrit. De wereldkampioen noteerde een tijd van 28,904 seconden en was daarmee een van de drie die onder de 29 seconden doken.

De winst ging naar de Canadees Tory Nyhaug (28,830), die bij de openingswedstrijd in Santiago del Estero ook al de tijdrit won. De tweede plek was met 28,871 voor de Amerikaan Corben Sharrah, die in het Argentijnse Santiago de Supercross won. Jelle van Gorkom werd in Manchester veertiende in de langzaamste tijd. Twan van Gendt verscheen niet aan de start.

Met 33,161 pakte Laura Smulders bij de dames de vierde plek, maar winst zat er ook geen moment in. Dat was voor de Amerikaanse Alise Post, die met 31,884 veruit de snelste was. De Colombiaanse Mariana Pajon - dé vrouw in het BMX'en - werd met 32,257 tweede, voor de Australische Caroline Buchanan (32,605), winnares van de cross in Argentinië.

Zondag staat de 'gewone' wedstrijd op het programma in Manchester, te beginnen met de motos - de series. Smulders start in heat vier, samen met onder meer het Nederlandse talent Judy Baauw. Merle van Benthem en Dana Sprengers staan beiden in heat twee, waar vooral Pajon en de Deense Simone Christensen vooraf de dienst uit lijken te gaan maken. De top-4 van alle vier heats plaatst zich voor de halve finales.

Bij de mannen staan zeven Nederlanders in de motos. Kimmann, Van Gorkom, Jay Schippers en Joris Harmsen staan allemaal in heat drie, samen met onder meer de sterke Let Edzus Treimanis. Dave van der Burg krijgt in heat twee te maken met Sharrah, Niels Bensink heeft de Amerikaan David Herman en de Colombiaan Carlos Alberto Ramirez Yepes als grote concurrenten en Martijn Jaspers zit samen met de Brit Kyle Evans en zes anderen in heat zeven. 

Vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd is Ziggo Sport er live bij vanaf de halve finales bij de vrouwen en de kwartfinales bij de mannen. 

Voorstemmers balen dat ze niet thuis zijn gebleven

Een derde van het aantal voorstemmers dat wel is wezen stemmen balen hier achteraf van nu ze weten dat de opkomstdrempel zo dicht bij de 30 procent lag. Als ze echter hadden geweten dat de 30 procent drempel wél gehaald zou worden dan was zeven procent alsnog gaan stemmen. Dit blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. (pdf)

De Hond peilde ook wat er nu moet gebeuren met het verdrag. Daaruit blijkt dat 19 procent vindt dat het verdrag ongewijzigd alsnog moet worden geratificeerd. Vooral PvdA- en GroenLinks-stemmers zijn hier een groot voorstander van met respectievelijk 43 en 34 procent. D66 staat op drie met democratie negeren.

Een goede 30 procent is voor wijzigingen in het verdrag aanbrengen en dan ratificeren. Hier scoren D66- en VVD-aanhang het hoogst met 48 en 47 procent.

De meerderheid van 42 procent vindt dat het verdrag niet geratificeerd moet worden en negen procent wist het niet of wilde strategisch geen antwoord geven. De PVV en SP zijn hier het duidelijkst aanwezig met 74 en 52 procent.

Boete voor afvoer wc

Een verkoper van een woning in Amsterdam moet 2750 euro betalen voor het herstel van de riolering, de afvoer van de wc in het huis was namelijk niet aangesloten op het riool, maar kwam uit in de kruipruimte van het huis. De nieuwe eigenaar kwam tot zijn schrik al een flinke lading ontlasting tegen in de kruipruimte.

Volgens de Amsterdamse kantonrechter mocht de koper ervan uitgaan dat de wc van zijn nieuwe woning was aangesloten op het riool. Het verweer van de verkoper dat de koper op de hoogte had kunnen zijn hield geen stand: de kruipruimte was alleen toegankelijk door een gat in de muur te maken of de vloer te verwijderen.

Boksers beginnen aan olympisch kwalificatietoernooi

De Nederlandse boksers beginnen zondag aan het Europees olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in het Turkse Samsun. Voor de vrouwen is het de eerste kans op plaatsing voor Rio, waarna op het WK in mei ook nog tickets te verdienen zijn. De mannen hebben al een aantal kansen gehad en kunnen zich na het Europese OKT eventueel nog plaatsen via het wereldwijde OKT.

Bij de vrouwen wordt Nederland vertegenwoordigd door Alicia Holzken (-51kg) en Nouchka Fontijn (-75kg). Het bereiken van de finale in Samsun zou hen een olympisch startbewijs opleveren. Met name Fontijn maakt daar goede kans op: zij is als eerste geplaatst, won vorig jaar goud op de Europese Spelen en versloeg daar haar twee voornaamste concurrenten van de komende dagen. 

Bij de mannen moeten we het hebben van Enrico Lacruz (-60kg), Max van der Pas (-75kg), Peter Müllenberg (-81kg) en Roy Korving (-91kg). Lacruz en Van der Pas zijn de enige Nederlanders die zondag in actie komen. Van der Pas begint om 13.00 uur Nederlandse tijd tegen de Zwitser Davide Faraci, wat in principe te doen moet zijn. Lacruz staat in de tweede wedstrijd van de avondsessie - vanaf 18.00 uur - tegenover de Italiaan Domenico Valentino, zeer ervaren en goed voor meerdere WK-medailles. 

De twee dames beginnen maandag aan het toernooi, Müllenberg en Korving gaan dinsdag van start. 

Niet Brussel, maar Frankrijk was doel aanslag

De aanslagplegers die op 13 november toesloegen in Parijs, waren van plan om nog eens toe te slaan in Frankrijk. Omdat het onderzoek 'met grote stappen vooruitging' werd Brussel echter het doelwit. Dat meldt het federaal parket zondag. Volgens het parket blijkt uit 'verschillende onderzoekselementen' dat de terreurgroep werd ingehaald door het onderzoek.

Volgens de Vlaamse omroep VRT zou terreurverdachte Mohamed Abrini hebben verklaard dat de plannen om opnieuw toe te slaan in Frankrijk werden omgegooid en versneld na de arrestatie van Saleh Abdeslam op 18 maart. De terroristen voelden zich 'opgejaagd'. Abrini werd vrijdag opgepakt in Anderlecht en bekende dat hij 'de man met het hoedje' is

Niet Brussel, maar Frankrijk was doel aanslag
Niet Brussel, maar Frankrijk was doel aanslag (Foto: ANP)

Slechte kwalificatie Bendsneyder in Moto3, Marquez op pole MotoGP

Motorcoureur Bo Bendsneyder kende zaterdagavond Nederlandse tijd geen goede kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten in de Moto3. Op het Circuit of the Americas in Austin was de baan bij het begin van de kwalificatie nog wat nat van de regen, maar toch gingen een aantal rijders al vroeg op droogweerbanden naar buiten.

Daaronder onder meer de Duitser Philipp Öttl, de Spanjaard Jorge Navarro en de Italiaan Enea Bastianini. Dat bleek zijn vruchten af te werpen, want halverwege de kwalificatie begon het weer licht te regenen. In de laatste minuten probeerde men nog voor snelle tijden te gaan, maar de baan was daar te nat voor en dus pakte Öttl verrassend de poleposition. Bendsneyder kwam niet verder dan de 23e plek, nadat hij zaterdagochtend in de vrije training nog tot de vijfde tijd kwam. 

In de MotoGP is de pole voor de Spaanse Honda-rijder Marc Marquez, die alle trainingen al domineerde. Jorge Lorenzo kwam op zijn Yamaha wel verrassend dichtbij: hij kwam 0,069 seconden tekort voor de eerste plek. Wel staat hij samen met teamgenoot Valentino Rossi naast Marquez op de eerste rij. Andrea Iannone zette zijn Ducati op plek vier neer, Maverick Viñales parkeerde zijn Suzuki knap op de vijfde plaats en Cal Crutchlow zorgde met positie zes op zijn Honda voor een mooie verrassing. In de Moto2 vertrekt Alex Rins vanaf de pole.

De race in de Moto3 start zondag om 18.00 uur Nederlandse tijd, gevolgd door de Moto2 om 19.20 uur en de MotoGP om 21.00. Alle drie de races zullen live op Eurosport te zien zijn. 

IS'er kerft leuze in voorhoofd celgenoot

Een aanhanger van Islamitische Staat heeft in een Australische gevangenis een IS-leuze in het voorhoofd van een celgenoot gekerfd. De achttienjarige extremist gebruikte een scherp voorwerp om 'e4e' in het voorhoofd van de veertigjarige oud-militair te snijden. Dat is een verwijzing naar de 'oog om oog, tand om tand'-mantra van de terreurbeweging.

De tiener legde ook een handdoek over het gezicht van het slachtoffer en goot kokend water over hem, meldt de krant The Sydney Morning Herald zondag. De dader waarschuwde daarna zelf de cipiers van de gevangenis in Kempsey. Aanleiding voor de mishandeling zou een ruzie over geloof zijn geweest.

De Australische autoriteiten hebben een onderzoek aangekondigd naar de manier waarop wordt omgegaan met geradicaliseerde gevangenen.

Dreumes dood gevonden na ontvoering uit buggy

Een dreumes die zaterdag was ontvoerd uit een kinderwagen in de Australische stad Melbourne, is zondag dood gevonden.

Het vijftien maanden oude meisje Sanaya Sahib werd zaterdag uit haar wagen gegrist toen haar moeder met haar in een park wandelde. De moeder werd omver geduwd, waarna de dader het meisje greep en het op een rennen zette. De moeder achtervolgde hem nog, maar verloor het spoor.

Het meisje werd zondagochtend vroeg gevonden door een plaatselijke familie die ooit een kind was kwijtgeraakt en die wilde helpen met zoeken.

De Australische politie zei tegen de nieuwszender ABC dat de ontvoering vermoedelijk willekeurig was. De dader was een man van in de twintig, die geen schoenen droeg en sterk naar alcohol rook.

Grote brand in bedrijfspand Goes

Een bedrijfspand met landbouwmachines aan de Puyeweg in Goes is zondagochtend in vlammen opgegaan. In verband met de rookontwikkeling heeft de veiligheidsregio via NL Alert omwonenden geadviseerd uit de rook te blijven, naar binnen te gaan en ramen, deuren en ventilatieroosters te sluiten.

Volgens de veiligheidsregio waren af en toe explosies te horen. Die werden veroorzaakt door kapot springende ramen en machines die binnen staan. Meetploegen houden in de gaten of er gevaarlijke stoffen vrijkomen. De brandweer laat het gebouw gecontroleerd uitbranden.

Er zijn geen gewonden gevallen.

MarkvanL Heeft diverse foto's en filmpjes op Twitter geplaatst over de brand. Bekijk hieronder realtime zijn updates.

Goede service van Japanse spoorwegen

Goede service van de spoorwegen in Japan. Bij de plaats Kyu-shirataki op het eiland Hokkaido is een station, waar elke dag 1 trouwe reizigster opstapt. Het is Kana Harada, die met de trein naar school gaat.

Nu de 18-jarige Kana haar diploma heeft gaat het station dicht. Toen de spoorwegen vorig jaar vernamen dat het meisje elke dag 3 uur moest lopen als het station gesloten zou worden, hebben ze besloten het station open te houden tot ze geslaagd zou zijn. De spoorwegen waren net zo blij als de scholier dat ze 25 maart haar diploma gehaald heeft.

Japan heeft een snel vergrijzende bevolking. Niet alleen worden ouderen steeds ouder, er worden ook steeds minder kinderen geboren, waardoor dorpen steeds leger worden.

Tientallen doden bij gevechten op Filipijnen

Bij gevechten tussen militairen en de aan al-Qaeda gelieerde groep Abu Sayyaf zijn zaterdag op de Filipijnen 23 mensen om het leven gekomen. Zeventig mensen raakten gewond. Dat melden de Filipijnse autoriteiten.

Onder de doden bevinden zich 18 militairen. Tevens zou ook de zoon van de leider van Abu Sayyaf, Isnilon Hapilon, om zijn gekomen. Hij staat op de zwarte lijst van de VS, die een bedrag van 5 miljoen dollar, zo'n 4,3 miljoen euro, op zijn hoofd hebben staan.

Prinses Ariane viert negende verjaardag

Prinses Ariane is zondag jarig en viert haar negende verjaardag. Ariane is het derde kind van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze is derde in de lijn van troonsopvolging.

Ariane Wilhelmina Máxima Ines zit in Wassenaar op school. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst mag ze graag paardrijden, hockeyen, tekenen en pianospelen.

Ruim 100 doden door brand in Indiase tempel

Door een brand in een Indiase tempel in de kustplaats Paravoor zijn zeker 102 mensen om het leven gekomen. Zeker 200 mensen raakten gewond, meldden Indiase media.

De brand ontstond in de nacht van zaterdag op zondag door een explosie in een opslagplaats van vuurwerk, dat klaar lag voor de viering van het Hindoestaanse nieuwjaar. Daardoor stortte een deel van de tempel in.

De Indiase premier Narendra Modi is onderweg naar de rampplek. Hij twitterde dat het "hartverscheurend en buitengewoon schokkend" is. Veel van de gewonden zijn er slecht aan toe.

Het vuurwerk was bedoeld voor de viering van Vishu, waarmee in de staat Keralan het nieuwjaar wordt gevierd. De lokale autoriteiten hadden geen toestemming gegeven voor het vuurwerk, uit zorg over de veiligheid.


Ruim 100 doden door brand in Indiase tempel

'Moskou en Kiev bereiden gevangenenruil voor'

Het Russische ministerie van Justitie bereidt een ruil van gevangenen met Oekraïne voor. Onder hen is de bekende Oekraïense filmregisseur Oleg Sentsov. Dat meldt The Moscow Times.

Het ministerie meldt in een verklaring dat het momenteel werkt aan de noodzakelijke documenten. Justitie in Moskou zegt dat de Oekraïense autoriteiten op de hoogte zijn en de ruil eveneens voorbereiden.

Sentsov werd in 2014 gevangenen genomen, nadat Rusland het schiereiland de Krim van Oekraïne had geannexeerd. Hij kreeg in augustus 2015 twintig jaar cel wegens 'het voorbereiden van terroristische acties'. De regisseur verwierf wereldwijde roem voor zijn film Gamer uit 2011.

Het lijstje van vier bevat niet de naam van de Oekraïense luchtmachtpiloot Nadia Savtsjenko, die onlangs na een internationaal omstreden proces wegens moord werd veroordeeld tot 22 jaar cel.

'Moskou en Kiev bereiden gevangenenruil voor'
'Moskou en Kiev bereiden gevangenenruil voor' (Foto: ANP)

De 'oude' K3 voor het allerlaatst in ons land

K3 in de oude samenstelling treedt zondag voor de aller-, allerlaatste keer op in Nederland. Karen, Kristel en Josje geven het stokje door aan Hanne, Marthe en Klaasje. Zondag geeft K3 twee optredens in Groningen.

De Belgische groep K3 begon in 1997 en kende meerdere samenstellingen. Rond de vrouwen zijn ook films gemaakt en is er een eigen kinderprogramma. De drie nieuwe meiden kwamen voort uit een zoektocht in een tv-programma K3 zoekt K3.

In mei eindigt de afscheidstournee van Kristel, Karen en Josje in Antwerpen.

Man gewond door brand in Bilthovens chalet

De bewoner van een chalet op een recreatiepark in Bilthoven is zaterdagavond gewond geraakt door een brand. De man was bezig gasflessen aan te sluiten toen er wat mis ging, liet de brandweer weten. Hij heeft "behoorlijk wat brandwonden" en is naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer slaagde erin een cavia en hamster te redden. Het chalet op Bos Park Bilthoven moet als verloren worden beschouwd.

Man overleden in haven Lauwersoog

Hulpverleners hebben zaterdagavond in de haven van Lauwersoog (Groningen) een man uit het water gehaald. Hij was door nog onbekende oorzaak in het water beland, waarna een grote zoekactie op gang kwam.

Kort na 23.00 uur werd de man gevonden en aan boord van een nabijgelegen schip gebracht. De man heeft het ongeluk niet overleefd, ondanks de inzet van onder meer een traumahelikopter. 

Volgens de veiligheidsregio was het slachtoffer een matroos op een vissersboot. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. 


Drenkeling uit water gehaald in Lauwersoog (Filmpje: Ate Atema) 

Haardrogers even ''verboden'' in Venezuela

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft de vrouwen in het land met klem verzocht geen gebruik te maken van hun haardrogers. De president wil op die manier energie besparen, omdat het land kampt met een energiecrisis, meldt de Britse krant The Telegraph.

"Ik vind altijd dat vrouwen er mooier uitzien als ze met hun handen door hun haar gaan en hun haar natuurlijk laten drogen. Het is slechts een idee van mij", liet de president optekenen. Het is niet zijn eerste idee. Zo kondigde Maduro eerder deze week aan dat alle vrijdagen voorlopig een vrije dag zullen zijn.

Venezuela haalt voor 60 procent zijn energie uit waterkracht, maar wordt geteisterd door een enorme droogte.

Haardrogers even ''verboden'' in Venezuela
Haardrogers even ''verboden'' in Venezuela (Foto: ANP)

Cameron legt belastingaangifte op tafel

De Britse premier David Cameron heeft zondag zijn belastingaangifte van de afgelopen zes jaar openbaar gemaakt. Dat deed de premier nadat hij in opspraak was gekomen door de Panama Papers. Daarin stond onder meer dat zijn inmiddels overleden vader aandelen in belastingparadijzen had.

Uit de documenten, die normaliter geheim zijn, komt onder meer naar voren dat Cameron in het jaar 2014-2015 een inkomen had van omgerekend bijna tweeënhalf ton. Daar betaalde hij 94.082 euro belasting over.

Cameron beloofde zaterdag dat hij informatie uit zijn belastingaangifte over vorig jaar openbaar zou maken en ook van de jaren daarvoor. "Ik word de eerste premier, de eerste leider van een grote partij, die dat doet", aldus de geplaagde politicus. De premier verklaarde eerst dat het een privé-aangelegenheid betrof. Daarna zei hij dat hij geen offshore-aandelen had om donderdag te erkennen dat hij vlak voordat hij premier werd aandelen uit het fonds had verkocht.

Een overzicht vindt je bij de BBC

 

Earlier today, Boris Johnson, Zac Goldsmith, Theresa May and I addressed the Conservatives Spring Forum in London:

Geplaatst door David Cameron op zaterdag 9 april 2016

Dode door aanrijding tegen boom in Weesp

Door een ongeval in Weesp (Noord-Holland) is zaterdag aan het begin avond een dode gevallen. Een auto raakte op de 's-Gravelandseweg door onbekende oorzaak van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand.

De politie kan nog niks zeggen over de identiteit van het slachtoffer omdat de familie nog niet is ingelicht.

Dode door aanrijding tegen boom in Weesp
Dode door aanrijding tegen boom in Weesp (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: zon en 16 graden

Een druilerige zondagochtend met wolkenvelden en hier en daar een regenui. In de middag trekt de regen weg en komt de zon op de meeste plaatsen tevoorschijn. De temperatuur ligt tussen de 11 en 16 graden, de wind is zwak tot matig en draait in de loop van de dag naar het noordoosten. 

Zon op 06:53
Zon onder 20:30

Rewimo beklom een berg tijdens het Geocachen en vond daar dit paaltje. Ik vraag me af wat die stenen er boven op doen. 

Boven op de berg  (Foto: Rewimo)
Boven op de berg (Foto: Rewimo)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

 Wikiweetjes van vandaag
1938 Bij een referendum stemde 90% van de Oostenrijkers vóór aansluiting bij Duitsland. De Anschluss was een feit. 
 1962 De Flintstones waren voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien. 
 1970 Paul McCartney maakte bekend dat hij uit The Beatles zou stappen. 
 2001 In Hoorn stortte de toneeltoren-in-aanbouw van Schouwburg het Hart in. 
 2010 Bij de vliegramp in Smolensk kwamen 96 mensen om het leven, waaronder de Poolse president Lech Kaczyński en zijn echtgenote. 


Over de vliegramp

'Politie zoekt rugzakbom verdachte Brussel'

De Belgische politie is op zoek naar een rugzak met explosieven na de aanslagen in Brussel. Dat meldde de Belgische krant De Standaard zaterdagavond op basis van anonieme bronnen. Het gaat om de rugzak die de Zweedse verdachte Osama Krayem (24) bij zich droeg toen hij even voor de aanslagen op camerabeelden te zien was in metrostation Petillon naast Khalid El Bakraoui, de man die zich opblies in een metrostel bij station Maalbeek.

Krayem had een identieke rugzak om als El Bakraoui, waar vermoedelijk explosieven in zitten. Hij verliet het metrostel echter zonder explosieven tot ontploffing te brengen. De Zweed werd vrijdag aangehouden door de politie.

'Politie zoekt rugzakbom verdachte Brussel'
'Politie zoekt rugzakbom verdachte Brussel' (Foto: ANP)

NASCAR-kampioen maakt fan in verkeer dolblij

De vrouw in onderstaand filmpje was gewoon wat rond aan het rijden met op haar hoofd haar pet van Kyle Busch, regerend NASCAR-kampioen. Toevallig zag diezelfde Busch haar in de auto zitten, met 'zijn' petje op, en wat doe je dan als Amerikaanse beroemdheid? Juist, raampje naar beneden en "'Sup?", resulterend in een heerlijk Amerikaans "Oh my God!!" van de vrouw in kwestie.

Busch vroeg haar pet, signeerde het kleinood en zorgde er voor dat de vrouw deze dag niet snel zal vergeten.

Explosies in Kabul vlak na vertrek van Kerry

In de zogenoemde diplomatieke zone in de Afghaanse hoofdstad Kabul hebben zich zaterdagavond twee explosies voorgedaan. Dat gebeurde vlak nadat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry het gebied had verlaten na overleg met de Afghaanse president Ashraf Ghani en enkele hoge diplomaten.

In het gebied waren ook geweerschoten te horen. Het is nog niet duidelijk wie voor de explosies verantwoordelijk is.

Kerry brengt een verrassingsbezoek aan Afghanistan. Hij was eerder ook al onaangekondigd in Irak.

Explosies in Kabul vlak na vertrek van Kerry
Explosies in Kabul vlak na vertrek van Kerry (Foto: ANP)

Steun voor annuleren show Bruce Springsteen

Gitarist Steven "Little Stevie" Van Zandt van de E Street Band is het roerend eens met zanger Bruce Springsteen om zondag niet in North-Carolina op te treden uit protest tegen hun 'toilet-wet'. Achter de schermen van de Rock and Roll Hall of Fame-ceremonie verdedigde Steven van Zandt het besluit. Hij hoopt dat meer artiesten het voorbeeld volgen en North-Carolina links laten liggen.

De nieuwe wet schrijft transgenders voor dat ze alleen openbare toiletten mogen gebruiken op basis van hun geboortegeslacht. Wie als man geboren is en later als vrouw door het leven gaat moet toch naar het mannentoilet.

"Het onderwerp is heel belangrijk. Deze afschuwelijke en kwalijke discriminatie begint zich te verspreiden van staat tot staat. Wij zijn van mening dat het beter is om meteen in actie te komen", legt de gitarist uit aan Rolling Stone.

Springsteen vindt de wet een aanval op de rechten van de LGBT-gemeenschap. Volgens de rockzanger is de wet 'een poging de vooruitgang die is geboekt op het gebied van mensenrechten voor alle inwoners ongedaan te maken', schreef hij vrijdag op zijn website.

Moreel

Van Zandt: "Helaas moeten we mensen economisch pijn doen zodat ze begrijpen dat hun wetgeving moreel niet juist is." De gitarist hoopt dat meer bands protesteren tegen de wet. Volksvertegenwoordiger Mark Walker noemt het besluit van Springsteen om het optreden te annuleren een treiter-actie. "Het is teleurstellend dat hij zijn verplichtingen niet nakomt", zegt het republikeinse congreslid tegen The Hollywood Reporter. "Er komen binnenkort nog meer concerten, van Def Leppard en Justin Bieber. Ik ben nooit een fan geweest van Bieber, maar misschien moet ik maar gaan. Hij verdient meer respect."

Eurocommissaris Frans Timmermans steunt de actie van rockzanger Bruce Springsteen. "Een kinderachtige uiting van bekrompen onverdraagzaamheid", meldt Timmermans op zijn Facebookpagina. Hij probeert zich voor te stellen hoe een Amerikaanse politieman bij een openbaar toilet aan een vrouwelijke bezoeker om haar geboortebewijs vraagt om er zeker van te zijn dat ze wel als vrouw is geboren. "Nogal vernederend voor die state trooper".

Steun voor annuleren show Bruce Springsteen
Steun voor annuleren show Bruce Springsteen (Foto: BuzzE)

Abrini bekent 'man met hoedje' te zijn

Mohamed Abrini heeft bekend dat hij de derde man was die aanwezig was bij de aanslag op de Belgische nationale luchthaven bij Zaventem. Hij werd bekend als 'de man met het hoedje', die na de bloedige aanslag spoorloos verdween. Dat heeft het federaal parket in Brussel zaterdag meegedeeld.

Volgens justitie in Brussel is Abrini tijdens zijn verhoren geconfronteerd met de onderzoeken door deskundigen en ,,heeft vervolgens zijn aanwezigheid bij de feiten toegegeven". De verdachte heeft verklaard dat hij het vest dat hij in de luchthaven droeg later in een vuilnisbak heeft gegooid en het hoedje heeft doorverkocht, aldus het parket. Er bestonden diverse videobeelden waarop Abrini te zien was in een licht vest en met een donker hoedje op.

De 31-jarige Belg wordt tevens verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs op 13 november vorig jaar. Zijn vingerafdrukken zijn gevonden in de schuilplaatsen van de terroristen in Schaarbeek en Vorst, alsmede in de Renault Clio die werd gebruikt bij de aanslagen in Parijs.

Terreurverdachten

Mohamed Abrini was een van de zes terreurverdachten die vrijdag op diverse plaatsen werden opgepakt. Twee van hen zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Bij de aanslag op Brussels Airport en het metrostation Maalbeek op 22 maart kwamen 32 mensen om. In Parijs stierven 130 mensen door de terroristische aanslagen.

Abrini bekent 'man met hoedje' te zijn
Abrini bekent 'man met hoedje' te zijn (Foto: ANP)

Moslims herdenken slachtoffers terreur België

Tientallen moslims zijn zaterdag bij het metrostation Maalbeek in Brussel bijeengekomen om de slachtoffers van de aanslagen in de Belgische hoofdstad te herdenken. De herdenking was een initiatief van drie moslimorganisaties.

Het metrostation Maalbeek was samen met luchthaven Zaventem doelwit van zelfmoordaanslagen op 22 maart. Het Platform van de Moslims in België, de Liga van imams van België en de Unie van Moskeeën van Brussel en Vlaams-Brabant brachten hun achterban bij het station samen. Er werd onder andere een stukje uit de koran voorgelezen. Deelnemers aan de plechtigheid hadden pamfletten bij zich met teksten als 'Terrorisme is geen religie' en 'Raak niet aan ons land'.

"We veroordelen de aanslagen van 22 maart", aldus een woordvoerder van de moslimverenigingen. ,,Radicalisering en extremisme zijn de antipoden van ons geloof. Al onze gebeden gaan dan ook uit naar alle slachtoffers, ongeacht hun afkomst en religie."

Moslims herdenken slachtoffers terreur België
Moslims herdenken slachtoffers terreur België (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.