Wereldkampioen Zarco wint Moto2 in Argentinië

Johann Zarco heeft de Moto2 Grand Prix van Argentinië gewonnen. Op het circuit van Termas de Rio Hondo was de Franse wereldkampioen vooral in de tweede fase van de race duidelijk de sterkste, wat hij nog eens kracht bij zette door de race af te sluiten met de snelste raceronde.

De start was voor Jonas Folger, die van de derde plek de leiding pakte. Hij kreeg Johann Zarco achter zich aan, maar de wereldkampioen werd al snel ingehaald door polesitter Sam Lowes. De drie werden vergezeld door Franco Morbidelli, waarna dat kwartet een gat sloeg naar onder meer Alex Rins.

Na een kleine tien ronden zat het leidende kwartet nog min of meer bij elkaar, hoewel met name Lowes langzaam weg begon te rijden bij de rest. Aan de andere kant was het vooral Folger die moeite begon te krijgen om het tempo te volgen. Het gat naar achteren was al wel fors, want Hafizh Syahrin lag op ruim zes seconden op de vijfde plek, voor Rins en Thomas Lühti.

Op de langzaam opdrogende baan kon Lowes het tempo halverwege de race toch ook niet goed volhouden, waardoor Zarco de leiding over kon nemen. Negen ronden voor het einde begon Rins alsmaar meer op gang te komen, met de ene na de andere snelste raceronde en een serieuze aanval op het leidende kwartet.

In de slotfase kreeg Lowes alsmaar meer problemen, waardoor ook Morbidelli hem in kon halen. Met vier ronden te rijden zat Rins nog op vier seconden en dus leek het voor de Spanjaard een brug te ver om het gat naar de top-4 nog dicht te rijden. Toch herpakte Lowes zich voor de zoveelste keer wat zelfs resulteerde in de snelste raceronde.

Morbidelli was weer ingehaald door Lowes en probeerde de Brit weer terug te pakken, maar dat leverde geen succes op. Sterker nog, de Italiaan schoof onderuit en viel terug tot ver buiten de punten. Lowes kon geen vuist meer maken tegen Zarco, die de overwinning opeiste. De Brit werd tweede, voor Folger en de op achterstand rijdende Rins.