Britse skeletonster (15) jongste ooit op topniveau, Duitse wint World Cup

De 15-jarige Britse skeletonster Ashleigh Pittaway mag zich sinds dit weekeinde de jongste deelneemster ooit noemen aan een World Cup, de Olympische Spelen of het WK. Tijdens de World Cup-finale in het Duitse Königssee maakte de kersverse jeugdolympisch kampioene haar debuut op het hoogste niveau.

De in München geboren Pittaway deed het zeer verdienstelijk. Ondanks de op één na traagste starts van het veld wist ze zich zeer knap naar de vijftiende plek te sleeën, waarmee ze gelijk al zeven dames achter zich liet. In de tweede run zette ze zelfs de dertiende tijd neer. Pittaway eindigde kort achter de Nederlandse Joska le Conté, die het seizoen afsloot met een dertiende plek. Kimberley Bos - een week eerder dé stunt van de skeletonwereld met plek acht op het WK - doet volgend seizoen pas mee in de World Cup.

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Tina Hermann, die daarmee de eindzege in het klassement veiligstelde. Dat was al nagenoeg zeker, want alleen een diskwalificatie had haar daar nog van kunnen weerhouden. Landgenote Jacqueline Lölling moest op 0,37 seconden genoegen nemen met de tweede plek, tevens haar eindstand in de World Cup. Marina Gilardoni uit Zwitserland troefde de Letse Lelde Priedulena met één honderdste seconde af in de strijd om plek drie.