xHamster gaat wielerploeg sponsoren

De Italiaanse wielerploeg Promosport Racing heeft een nieuwe sponsor en het is er één die nogal wat bekijks zal trekken: de naam van de welbekende pornowebsite xHamster zal voortaan op de kledij van de ploeg staan.

Het ietwat obscure ploegje is in 2013 opgericht door drie wielerfans. Het doel is om voor competitie te zorgen door middel van een niet eerder geziene professionaliteit. Wat dat precies inhoudt laat men achterwege. Ook over de schijnbaar matige professionaliteit van de al lang bestaande profploegen wordt gezwegen. 

Het team heeft stevige doelen gesteld voor 2016, hoewel de ploeg ook daar niet verder over uitwijdt. "Wielrennen gaat over passie, toewijding en teamwork, net als xHamster", aldus een statement van het bedrijf.  "Het gaat over uitdagingen accepteren, verder gaan dan de limieten en vertrouwen hebben in de mensen waar je mee werkt", zo noemt men nog de nodige overeenkomsten. 

Vooral in nationale mountainbikewedstrijden doet de ploeg het goed, met de nodige zeges in 2015. "We zijn enorm opgewonden dat we xHamster als sponsor hebben", aldus Federico Silvi van de wielerploeg. Of de renners binnenkort ook op de site te zien zullen zijn is niet bekendgemaakt.