Kerber wint Duits onderonsje, Azarenka weer sterk op Australian Open

Tennisster Angelique Kerber heeft na een Duits onderonsje de kwartfinales van de Australian Open gehaald. De nummer zes van de wereld versloeg in de achtste finale haar landgenote, Annika Beck, die bijna vijftig plekken lager staat. Het was de eerste keer dat de twee tegenover elkaar stonden.

De eerste set werd gekenmerkt door de ene na de andere break: zeven van de tien games gingen tegen de opslag in en doordat Beck haar service slechts één keer hield won Kerber de set. In set twee was Beck vervolgens volkomen kansloos. Kerber gunde haar slechts drie punten op eigen service, brak opnieuw vier keer en rekende snel af met haar landgenote: 6-4, 6-0.

Kerber staat in de kwartfinale tegenover Viktoria Azarenka (WTA-16), die dit toernooi grote indruk maakt. De Wit-Russische voormalig nummer één van de wereld sloeg de Tsjechische Barbora Strycova naar huis, maar deed dat wel met haar 'slechtste' set van het jaar. Set één ging soepel naar Azarenka, in set twee wist Strycova zowaar vier games te pakken. Het was voor het eerst in 2016 dat de Wit-Russische meer dan drie games verloor in een set: 6-2, 6-4. 

Eerder deze maand stonden Kerber en Azarenka al tegenover elkaar in de finale in Brisbane, waar de Wit-Russische in twee sets won.