Juniore Kruijer begint Australian Open met zege

Tennisster Nina Kruijer is het juniorentoernooi van de Australian Open begonnen met een overwinning. De 17-jarige Nederlandse staat 69e op de wereldranglijst bij de junioren en nam het in de eerste ronde op tegen de twaalf plekken hoger genoteerde Roemeense Oana Gavrila.

Kruijer domineerde de eerste set met drie servicebreaks, terwijl ze zelf slechts twee breakkansen weggaf. Met 6-1 won de Nederlandse de set dan ook overtuigend, maar het tweede bedrijf bleek een stuk lastiger. Er was een tiebreak nodig om de beslissing te brengen en daarin was Gavrila nipt te sterk. In set drie was Kruijer weer erg sterk: ze benutte al haar drie breakkansen en gaf er zelf nul weg.

Opvallend was dat Gavrila vooral door fouten van de Nederlandse aan punten kwam. Ze sloeg zelf slechts zes winners - tegen veertig van Kruijer - maar zag de Nederlandse tiener wel 64 onnodige fouten slaan. De 16-jarige Rebeka Masarova is de volgende opponente van Kruijer. De Zwitserse is als negende geplaatst in Melbourne en staat zeventiende op de juniorenranglijst. Zelf doet de Nederlandse ook in het dubbelspel mee, waar ze komende nacht in de eerste ronde samen met de Chinese Guo Hanyu aan zal treden.