Djokovic heeft vijfsetter nodig op Australian Open

Kei Nishikori heeft met meer gemak dan verwacht de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De Japanse nummer zeven van de wereld stond tegenover de drie plekken lager genoteerde Fransman Jo-Wilfried Tsonga, de verliezend finalist van 2008 in Melbourne.

Nishikori liet een matig spelende Tsonga geen moment in de wedstrijd komen. In de eerste set brak hij de tweede en derde servicegames van de Fransman en hoewel hij er zelf ook één inleverde kon hij de set gewoon afmaken. In het tweede bedrijf kon Tsonga ook zijn tweede en derde opslagbeurten niet houden, waarna Nishikori uitliep naar eenvoudige setwinst. Vervolgens brak hij de Franse service al in de eerste game van de derde set en een ruim half uur later was de zege binnen voor Nishikori: 6-4, 6-2, 6-4.

Update 09.50 uur

Novak Djokovic heeft eveneens de kwartfinales gehaald, maar het ging niet makkelijk voor de Servische nummer één van de wereld. De eerste set tegen Gilles Simon ging nog prima, maar in set twee vocht de Fransman zich naar een tiebreak, die hij ook nog eens domineerde. De volgende twee sets werden eveneens gelijk verdeeld en dus was er een vijfde set nodig. Daarin kwam Djokovic al vroeg op voorsprong, waarna hij uitliep naar 5-1. Simon brak hem nog wel een keer, maar op eigen service was het na 4:38 uur raak voor de Serviër: 6-3, 6-7 (1), 6-4, 4-6, 6-3. 

In de kwartfinale speelt Djokovic later in het toernooi tegen Nishikori.