Skiër Innerhofer neemt poort mee op afdaling, Theaux wint

Skiër Adrien Theaux heeft de loodzware afdaling in het Italiaanse Santa Caterina gewonnen. De piste werd vooraf door veel skiërs gevreesd, vooral door het bijzonder technische en hobbelige bovenste deel. "Het zijn super-G-bochten, maar dan op afdalingssnelheid", zo typeerde dé afdaler van dit seizoen - Aksel Lund Svindal - de piste vooraf. 

De meest opvallende beelden kwamen al vroeg in de race op naam van de als derde vertrokken Italiaan Christof Innerhofer. Hij was goed op weg, maar kon een poortje halverwege niet ontwijken. Eén van de twee stokken van het poortje bleef net als de vlag aan Innerhofer hangen, waardoor hij met flink wat ballast naar beneden raasde. Dat bleek hij nog best aardig gedaan te hebben, want de één na de andere skiër beet zich stuk op zijn tijd.

Innerhofer neemt wat ongeplande bagage mee naar beneden en wordt toch nog vierde (Bron: YouTube)

Dat bleef doorgaan tot Theaux als nummer elf naar beneden ging. Hij pakte plotseling een enorme voorsprong en kwam 1,22 seconden sneller dan Innerhofer over de streep. De trainingen werden eerder gedomineerd door Innerhofer en Hannes Reichelt en ook de Oostenrijker liet zien het tempo lekker te pakken te hebben. De Fransman Theaux bleef weliswaar ver buiten bereik, super-G-specialist Reichelt nestelde zich wel op plek twee. 

Vervolgens was het de beurt aan de Noren Svindal en Kjetil Jansrud, die in de trainingen zwaar tegenvielen. "Ik word alle kanten opgeslingerd, deze afdaling vind ik eigenlijk helemaal niet leuk", liet Svindal vooraf optekenen. Hij herstelde zich toch nog goed, want waar hij in de trainingen ver achter de kop eindigde gaf hij nu 1,61 seconden toe op Theaux, goed voor plek zeven. Jansrud maakte halverwege een flinke fout en zag zijn achterstand nog verder oplopen: hij werd slechts 27e.