Eindelijk nederlaag voor bobsleeër Friedrich

De Duitse bobsleeër Francesco Friedrich heeft eindelijk zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tijdens de World Cup in Königssee haalde de Duitser, winnaar van vijf wedstrijden op rij, in de viermansbob zelfs het podium niet.

Het was wel weer Duitsland dat de klok sloeg met Nico Walther die in de eerste run de snelste tijd liet noteren. Het zat dicht bij elkaar, want landgenoot Maximilian Arndt gaf slechts 0,06 seconden toe. Op de derde plek stond de Zwitser Rico Peter, met onder meer de geboren Nederlander Bror van der Zijde in zijn slee. Friedrich gaf 0,21 seconden toe op Walther en nam de vijfde plek in, achter de Rus Alexander Kasjanov. 

In de tweede run ging het beter voor Friedrich en kon hij Kasjanov passeren, maar om ook Peter voorbij te kunnen kwam hij 0,06 seconden tekort. Arndt liet opnieuw de tweede tijd noteren, want ook dit keer was Walther sneller. De 25-jarige piloot, bezig aan zijn tweede seizoen in de World Cup, breidde zijn voorsprong uit naar 0,18 seconden en greep zo zijn tweede World Cup-zege.

Nico Walther en zijn team gaan onderweg (Foto: Getty)