'Sluit de grenzen voor christenen'

De Christenen hebben niets anders dan ellende meegebracht in het land dat we tegenwoordig als de Verenigde Staten kennen, zo oordeelt een indianenopperhoofd . In zo'n 500 jaar tijd hebben de Europese gelukszoekers geen enkele moeite gedaan om de lokale talen te leren, te integreren of zelfs maar een vredespijp met de oorspronkelijke bewoners te roken. En dat steekt.

"Echt, jullie hebben het helemaal verpest", verzucht opperhoofd Simon, die niet te spreken is over de invasie van zijn land. "Twee wereldoorlogen, ik weet niet hoeveel 'kleinere' conflicten, massa-schietpartijen, Adam Sandler, plastic speelgoedhonden, de 'nieuwere' Star Wars-films. Ryan Adams die een liedje van Taylor Swift covert, McDonalds.... allemaal om te huilen. Maar nu laten jullie ook nog Donald Trump op ons los?"

"Sorry, het gaat misschien een beetje ver, maar: genoeg is genoeg."

Zijn oproep tot een christen-ban wordt als erg provocatief ervaren bij een religieuze groep waarvan we gewend zijn dat er soms uitingen van extreem gewelddadig gedrag uit voorkomt. De meest extreme varianten van die groep zijn verantwoordelijk voor sommige van de ergste massamoorden in de Verenigde Staten.

Simon reageert hierop: "Luister, sommige van mijn beste vrienden zijn christenen."

"En er zitten heus echt wat goede mensen tussen", vervolgt hij. "Maar we moeten een manier zien te vinden om de goede gasten te zien onderscheiden van de met haat vervulde, verrotte, oorlogszuchtige massamoordenaars teneinde onszelf te kunnen beschermen."

Een mogelijke verbod zou z'n gevolgen kunnen hebben. Invloedrijke figuren zoals de paus, Bono en Andries Knevel zouden dit niet leuk vinden en Amerika zou waarschijnlijk compleet voor joker staan.

Uiteraard zit zelfs Simon hier niet op te wachten. "Natuurlijk wil ik niet dat Amerika wordt uitgelachen door de rest van de wereld. Maar als het niet bij christenen mag, is het dan mogelijk om alleen Donald Trump te bannen?"