Goals Huntelaar niet voldoende voor Schalke in Kohlenpott-derby

In een heerlijke Kohlenpott-derby won Borussia Dortmund zondag met 3-2 van rivaal Schalke 04. Beide ploegen stelden niet teleur en knokten tot de allerlaatste minuut.

Het was een wedstrijd waarin Dortmund zich twee minuten na de rust in veilige haven waande. Op dat moment maakte aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang er namelijk 3-1 van. Toen Klaas-Jan Huntelaar er met nog negentien minuten te spelen 3-2 van maakte, volgde een spannende slotfase. Tussen hoop en vrees.

Terug naar het begin. De start was voor de thuisploeg. BVB was de bovenliggende partij. Beide ploegen creëerden mogelijkheden, maar ook de derbyspanning zal een rol hebben gespeeld. Middenvelder Shinji Kagawa brak de ban door op aangeven van Matthias Ginter de openingstreffer voor zijn rekening te nemen.

Lang duurde het Dortmundse feestje echter niet, want amper drie minuten later was het Huntelaar die de gelijkmaker produceerde. Op slag van rust was het de thuisploeg die weer hard toesloeg. Ditmaal was het Ginter zelf die scoorde. Dat deed hij op aangeven van middenvelder Henrikh Mkhitarya. Met een voorsprong op zak ging Dortmund rusten.

Toen Aubameyang er vlak na rust ook nog eens 3-1 van maakte, leek het wel gedaan in Dortmund. Maar niet was minder waar. Na de fraaie aansluitingstreffer van Huntelaar - hij kreeg de bal na matig verdedigen aan Dortmund-zijde en stiftte de bal raak - was het hek van de dam. Beide ploegen maakten er een heerlijk voetbalgevecht van.

Via Pierre-Emile Højbjerg dacht Schalke vlak voor tijd nog een punt mee te slepen uit het naast Gelsenkirchen geleden Dortmund, maar de invaller raakte erg onfortuinlijk de paal met een fraai balletje. In de ultieme slotfase kon Ilkay Gündogan de wedstrijd beslissen, maar hij scoorde net niet.

Dat maakte uiteindelijk allemaal niets meer uit, want Dortmund wist stand te houden. BVB blijft nu voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen en blijft meestrijden in de absolute top van de Bundesliga. Alleen Bayern München is vooralsnog oppermachtig in Duitsland.