Jos Verstappen terug in Formule 1-auto

Jos Verstappen is ruim dertien jaar na zijn laatste grand prix in de Formule 1 weer eens in een F1-bolide gestapt. De inmiddels 43-jarige Nederlander stapte in de Toro Rosso van zoon Max, terwijl men niks anders deed dan wachten tot de regen voorbij was.

Op het Circuit of the Americas in Austin, Texas is het nog altijd noodweer en het lijkt er niet op dat de kwalificatie voor de Grand Prix van de VS zaterdag gereden gaat worden. In de pitstraat moesten de teams zich dus maar op een andere manier vermaken. Zo bouwden de mannen van Williams een soort rijdende kano en voerden Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat samen de waltz op.

Bij Toro Rosso trokken Carlos Sainz en Jos Verstappen, vaders van rijders Carlos Sainz Jr. en Max Verstappen, de stoute schoenen aan en zetten ze de helm van hun zoons op. Jos stapte nog altijd soepel in de wagen, terwijl rallylegende Sainz daar iets meer moeite mee had - zijn ietwat forsere omvang zal hem niet geholpen hebben. Ook de oude rotten kwamen niet aan rijden toe en Sainz Jr. was weinig onder de indruk: "Even in de auto stappen en de oudjes zweten al", liet hij zich ontvallen.