Ten Rouwelaar verwijt zichzelf degradatie NAC Breda

NAC Breda was niet gedegradeerd met een andere keeper. Dit is de uitspraak die Jelle ten Rouwelaar, huidig doelman van de Bredanaars, eerder vandaag in het TV-programma FC Onder Ons van Omroep Brabant liet weten.

"Er waren toen te vaak momenten dat de ploeg een goeie keeper nodig had en dat was ik vorig seizoen niet", aldus Ten Rouwelaar in het gesprek met presentator Paul Post. "Met een goeie keeper en een spits had NAC de play-offs ontlopen."

"Ik heb er vorig seizoen echt nachten van wakker gelegen. Wat er met de club zou gebeuren bij degradatie. De gevolgen voor mensen die bij de club werken. Eerdere seizoenen heb ik punten voor de club gepakt toen het moeilijk dreigde te worden. Vorig seizoen niet. Dat vreet aan je."

Ook in de Jupiler League gaat het alles behalve goed met NAC Breda. De formatie van trainer Robert Maaskant op de twaalfde plaats in de Jupiler League en pakte uit zeven wedstrijden slechts negen punten. In die duels maakte de ploeg zestien doelpunten, maar kreeg er ook tien tegen.

Een fragment van het interview met Ten Rouwelaar vind je op de website van Omroep Brabant.