Drogba luistert basisdebuut op met hattrick

Didier Drogba mocht dit weekend voor het eerst in de basis beginnen bij Montreal Impact. Hij zal zijn basisdebuut in de Major League Soccer niet snel vergeten; de Ivoriaan produceerde meteen een hattrick in het met 4-3 gewonnen duel tegen Chicago Fire.

Drogba maakte vorige maand als invaller zijn debuut voor Montreal in de competitiewedstrijd tegen Philadelphia Union (0-1 verlies). Dit weekend mocht hij echter direct vanaf het beginsignaal starten en hij betaalde het vertrouwen meteen uit in een hattrick.

Beide ploegen begonnen rustig aan het duel, tot Drogba in de 27e minuut de score opende. De voormalig spits van onder meer Chelsea en Galatasaray wist doel te treffen op aangeven van Nigel Reo-Coker. Chicago Fire kwam negen minuten later, via een benutte strafschop van Jeff Larentowiz, echter op gelijke hoogte. Een rake kopbal van Wandrille Lenfevre bracht Montreal weer aan de leiding, maar Chicago wist via Giberto nog voor de rust op 2-2 te komen.

De bezoekers kwamen via een rake kopbal van Kennedy Igboananike zelfs aan de leiding, maar het was Drogba die voor de definitieve ommekeer zorgde in dit duel. De Ivoriaanse aanvaller wist eerst te profiteren van geklungel in de defensie van Chicago en na ruim een uur spelen wist hij met een rake kopbal zijn hattrick compleet te maken.

De overwinning kwam voor Montreal op het juiste moment. De huidige nummer zes van de Eastern Conference had al vier MLS-duels op rij niet gewonnen.