Fenomenale Beijer helpt rolstoelbasketbalsters aan vijfde zege op rij

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters spelen vanaf 14.15 uur Nederlandse tijd hun vijfde en laatste groepswedstrijd op het EK in Worcester. De Britse dames zijn de tegenstanders en beide ploegen zijn inmiddels al zeker van de halve finales en dus een ticket voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar.

Hieronder kun je live de wedstrijd meekijken en kennismaken met deze bij het grote publiek weinig bekende sport, waar vooral de Nederlandse vrouwen erg goed in zijn.

Update 16.18 uur

Nederland heeft ook de laatste groepswedstrijd gewonnen, hoewel het dit keer in het begin wat moeizaam op gang kwam. Nederland kwam zelfs even op achterstand tegen de Britse dames, met dank aan een geweldig spelende Helen Freeman (28 punten). Toch ging Oranje rusten met een 32-24 voorsprong, wat in de tweede helft nog met een paar punten vergroot werd.

Onder leiding van een fenomenale Mariska Beijer bleef Nederland het Britse team van zich afhouden. De voor de University of Wisconsin-Whitehaven spelende Beijer scoorde maar liefst 37 punten, meer dan wie dan ook op de vorige drie EK's. Met name aan het eind ging alles raak, waardoor de eindstand van 64-52 op het scorebord stond.