HSV in slotfase langs VfB Stuttgart

Hamburger SV leek ook het tweede competitieduel te gaan verliezen, maar tegen mede-degradatiekandidaat VfB Stuttgart werd in de slotfase een 1-2 achterstand omgebogen: 3-2.

HSV en Stuttgart streden vorig seizoen tot aan de laatste speeldag voor lijfsbehoud. Beide teams wisten zich uiteindelijk nipt te handhaven. Zaterdagavond stonden de twee in het Volksparkstadion in Hamburg recht tegenover elkaar. De bezoekers uit Stuttgart waren in de beginfase de sterkere partij en vertaalden het overwicht na 23 minuten in een voorsprong.

Daniel Ginczek rondde koelbloedig af op aangeven van Daniel Didavi, 0-1. Na de goal leek al het vertrouwen bij HSV te zijn weggevloeid, maar na ruim een half uur spelen viel uit het niets de gelijkmaker. Bij een lange bal van Johan Djourou zag de Stuttgart-defensie er niet goed uit. Michael Gregoritsch kon er in alle vrijheid met de bal vandoor, Ivo Ilicevic nam over en schoot raak, 1-1

Nog voor rust stelde Ginczek op aangeven van Cristian Gentner orde op zaken, 2-1. Na de pauze kreeg Stuttgart al snel een teleurstelling te verwerken. Florian Klein pakte binnen een minuut zijn eerste én tweede gele kaart en moest dus met rood van het veld. Stuttgart hield het met één man minder heel compact en voorkwam op deze manier lange tijd een tegendoelpunt.

HSV leek de manmeersituatie niet uit te gaan buiten, want de thuisploeg wist voorin weinig af te dwingen. Het leek zelfs eerder 1-3 te worden dan 2-2. Vijf minuten voor het eindsignaal was het geluk dan toch met de thuisploeg. De bal belandde bij een afstandsschot via de rug van een Stuttgart-verdediger recht voor de voeten van Pierre-Michel Lassoga, die eenvoudig binnen kon tikken: 2-2.

Lasogga was een paar minuten later belangrijk bij de winnende treffer van Djourou. De beresterke Lasogga legde een voorzet met zijn hoofd perfect neer voor de opgekomen verdediger Djourou, die het leer beheerst in de rechteronderhoek legde, 3-2. Stuttgart blijft door het verlies op nul punten staan. HSV heeft door de zege drie punten uit twee duels.