Lurling: "NAC legt zichzelf te veel druk op"

Anthony Lurling versleet als profvoetballer flink wat clubs en werd in zijn hoogtijdagen bij NAC Breda de Messi van Breda genoemd. Inmiddels speelt de aanvaller bij FC Den Bosch en staat NAC Breda, samen met Jong Ajax en MVV Maastricht, onderaan in de Jupiler League.

Voor Lurling zijn de recente prestaties van NAC Breda overigens niet verrassend. "Ik heb de club al wel gewaarschuwd, want ik heb vorig jaar al een seizoen in de Jupiler League mogen meemaken", liet hij aan Omroep Brabant weten. "En dat is echt een hele moeilijke, vervelende competitie. Daarom is het echt niet vanzelfsprekend dat als je uit de eredivisie komt, je zomaar weer gaat promoveren."

Sinds de dag dat NAC Breda naar de Jupiler League degradeerde, spreekt men al over de Grote Markt. Dat is namelijk de plaats waar de terugkeer naar de Eredivisie gevierd moet worden. "En daar moet NAC maar eens onmiddellijk mee ophouden", zegt Lurling. "Ze leggen zichzelf zoveel druk op. En met concurrenten als Go Ahead, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Volendam en Sparta wordt het nog moeilijk genoeg."

"Als je in januari of februari zes punten voorstaat, mag je voorzichtig over de Grote Markt gaan praten. Maar eerst moeten er nog punten binnengeharkt worden."