Sportblog: Button beroofd & schwalbe bij boksen

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Button bedwelmd en beroofd in Saint-Tropez
Formule 1-coureur Jenson Button genoot samen met zijn vrouw Jessica Michibata van een welverdiende vakantie in Saint-Tropez. Het stel had een villa gehuurd en samen met enkele vrienden verbleven ze in het riante huis om te genieten van de zomerbreak in de Formule 1. Echt genoten hebben ze helaas niet. Midden in de nacht is het gezelschap van zo'n 425.000 euro aan bezittingen beroofd. Dat de dieven hun gang konden gaan, kwam waarschijnlijk doordat ze slaapgas in de airconditioning van het gebouw gespoten hebben. Hierdoor merkten de slachtoffers niets van de diefstal.

De volgende ochtend bleken er vooral juwelen gestolen te zijn, waaronder de verlovingsring van Jessica Michibata ter waarde van zo'n 350.000 euro. Button en zijn vrouw zijn, nadat ze een verklaring bij de politie hadden afgelegd, snel huiswaarts gekeerd.

James Wade trouwt met voormalig walk-on girl
Darter James Wade is afgelopen zaterdag getrouwd met voormalig walk-on girl Sammi Marsh. De 32-jarige darter vroeg haar vorig jaar maart al ten huwelijk. The Machine zegt dat Sammi altijd er altijd voor hem is op de momenten dat hij het hard nodig heeft.

Sammi, die nu door het leven zal gaan als Sammi Wade Marsh, stopte vorig jaar als walk-on girl omdat op de andere dingen van het leven te concentreren. Sinds de aankondiging van het huwelijk gaat het sportief ook weer goed met Wade. Hij haalde de finales van de World Grand Prix en World Matchplay én won hij eind vorig jaar The Masters.

En zo kennen we Sammi waarschijnlijk beter:

Schwalbe in de boksring
We kennen schwalbes wel uit het voetbal, maar in het boksen komen ze maar zelden voor. Toch hebben er een echte onvervalste fopduik gevonden. In eerste instantie lijkt het alsof de Dominicaan Braulio Domínguez drie flinke klappen uitdeelt aan zijn Argentijnse opponent Marcos Martínez. Echter, bij het zien van de herhalingen blijkt dat de Argentijn hoogstens geschampt werd door zijn tegenstander. Toch stort hij ter aarde en zet het toneelspel voort als hij naar zijn kruk strompelt. Zelfs als de dokter hem controleert blijft de acteur in zijn rol. Dit zal nog wel een staartje krijgen, aangezien dit naar de misdaad riekt in verband met afgesloten weddenschappen.


Een echte schwalbe (Bron: YouTube)

Alles gaat fout bij HSV
Echt alles gaat mis bij Hamburger SV. De club vloog dankzij het nietige Carl Zeiss Jena uit de DFB Pokal en dat bleek het begin van het einde. Zo liet technisch directeur Peter Knäbel zijn rugzak achter in het park, per ongeluk naar wij aannemen. De rugzak werd gevonden door een vrouw die de loonlijst van alle spelers van HSV, enkele creditcards, scoutingsrapporten en nog een rijbewijs in de tas vond. Toen de vrouw zich bij de club meldde geloofden ze haar in eerste instantie niet. Na wat navraag bleek de vrouw toch gelijk te hebben. Een geluk bij een ongeluk is dat de vrouw de tas terugbracht in plaats van naar de pers te gaan.

Hiermee is de ellende voor de club nog niet voorbij. Ook de fanshop haakt aan bij de algehele malaise van de voormalige topclub, zo lezen we op Sportwereld.nl. De club verkocht via de fanshop namelijk een mooi shirt waarop diverse afbeeldingen van de eigen supporters stonden. Maar al snel bleek dat er niet alleen HSV-fans op stonden. Eén van de foto's bleek namelijk van fans van Hertha BSC te zijn. Inmiddels is het shirt uit de winkel gehaald. Maar dit zal vast niet het laatste incident in Hamburg zijn.

Historische collectie Spelen Amsterdam onder de hamer
De historische Treurniet-collectie zal vrijdag 14 augustus in IJsselstein geveild worden. Het gaat hier om de collectie van Jaco Treurniet met 998 spullen rondom de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam. Een van de absolute topstukken is een heuse gouden medaille - niet echt van goud - die door een onbekende olympisch kampioen werd gewonnen. Bieden voor de medaille is begonnen op 4500 euro, terwijl een zilveren (4000 euro) en bronzen (3500 euro) medaille nog op hun eerste bod wachten.

Er gaan nog veel meer verschillende items onder de hamer, ook voor een veel lager bedrag. Denk aan teamspeldjes van bijvoorbeeld Letland, Hongarije, Tsjechoslowakije, Frankrijk of Zweden. Ook een enorme collectie aan krantenknipsels, internationale tijdschriften en officiële rapporten van de Spelen worden geveild. Voor de liefhebber zijn er ook van vele evenementen nog heuse toegangskaartjes te kopen, zoals voor het athletiek (ja, met een h) of de 'openingsplechtigheid'. De gehele collectie is hier in te zien. Voor de liefhebber: bieden kan online, maar een account bij het veilinghuis is wel noodzakelijk.

Honkbalwedstrijd afgelast vanwege afleidende circustent
Sportwedstrijden worden om tal van redenen afgelast, maar slecht zelden omdat er een afleidend bouwwerk in het zicht staat. Maar dat was wel de aanleiding om de wedstrijd tussen Clearwater Threshers en Tampa Yankees in de Florida State League baseball af te gelasten. Direct achter het speelveld was namelijk een enorme blauwpaarse circustent verrezen. Dat was de officials zo'n doorn in het oog dat ze besloten de wedstrijd niet door te laten gaan. Het is immers lastig concentreren met een dergelijk uitzicht.