Sportblog: Max maakt Jos weer bang & Hooligans gooien met bekers

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag, deze week op donderdag, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Hooligans gooien prijzenkast rivaal op het veld tijdens wedstrijd
Het gaat er vaak heet aan toe in Zuid-Amerika en wedstrijden tussen aartsrivalen zijn vaak helemaal een snelkookpan. Dit gebeurde zeker bij de wedstrijd tussen Olimpia en Guarani in de competitie van Paraguay. Beide clubs zijn niet alleen de oudste clubs van het land maar ook elkaars grootste rivalen. Uiteraard waren er de gebruikelijke beelden van knokkende supporters en een kolkende tribune maar de fans van Olimpia gingen dit maal nog een stuk verder. Ze plunderden de prijzenkast van Guarani en stonden triomfantelijk met de inhoud op de tribunes. Om het ook nog eens af te maken wierpen ze bekers van de thuisclub zonder enig respect op het veld. Er werd tussen de bedrijven door ook nog gevoetbald. Het was Guarani dat de langste neus kon trekken met 1-0 zege.


Treurige beelden van de inhoud van de prijzenkast van Guarani die op het veld belandde (Bron: YouTube/Telefuturo Paraguay)

Achteruit vliegend vliegtuig tijdens Roland Garros
Een opmerkelijk beeld tijdens Roland Garros: de schaduw van een achteruitvliegend vliegtuig was te zien op het gravel. Onder andere Andy Murray en Serena Williams keken vreemd op tijdens hun wedstrijden. En ook op de sociale media deed het opmerkelijke beeld al snel de ronde. Zo zag het er uit:

Gelukkig was er voor dit vreemde gebeurden een hele logische verklaring. De camera die normaal gesproken ver boven het veld over het stadion heen en weer zoeft is dit jaar gesponsord door een luchtvaartmaatschappij en dat ziet er dan zo uit:

NAC-supporters zoeken Maaskant thuis op.... en geven hem een taart
De beelden van boze supporters bij spelersbussen zijn wel bekend. In een grimmige sfeer willen fans de spelers en staf van de club waar het slecht mee gaat wat duidelijk maken. Bij het gedegradeerde NAC Breda gebeurde er daarentegen wat opvallends. Een grote groep fans zochten (ex)trainer Robert Maaskant thuis op en verrasten hem met een taart. Hiermee hoopten ze de Maaskant te overtuigen toch te blijven! En de populaire trainer kon de fans blij maken, hij blijft namelijk bij de club die volgend seizoen in de Jupiler League speelt.


Hartverwarmende beelden bij Maaskant thuis (Bron: YouTube/NAC Fanzine De Rat)

Ronald de Boer opnieuw vader
Ronald de Boer is voor de vijfde keer vader geworden, zo heeft het management van de ex-international aan Shownieuws weten laten weten. Ronalds vriendin Suze is bevallen van een kindje. Het stel heeft niet bekendgemaakt of het kind een jongetje of meisje is. Ronald en Suze kregen in 2013 hun eerste kindje, dochtertje Fenna. Uit een eerder huwelijk heeft Ronald drie kinderen: Brooke, Maxime en Demi.

Max Vestappen jaagt vader Jos wederom de stuipen op het lijf
Vorige week zagen we al hoe Max Verstappen zijn vader Jos 'ongemakkelijke' momenten bezorgde tijdens een rondje over het circuit van Monaco. Je zou denken dat hij daarvan geleerd heeft, maar nee! Afgelopen weekend maakten de twee in een snelle Renault een rondje over het circuit van Spa-Francorchamps. Vooraf geeft Jos nog aan dat zijn zoon normaal moet doen maar na afloop blijkt dat Max en zijn vader hele andere ideeën hebben over een rondje 'normaal doen'.


Max en Jos op de baan deel 2 (Bron: YouTube/NOS/MotorsportTV)

Terpstra vindt zijn overwinning in Krommenie de mooiste ooit
Niki Terpstra altijd in voor een geintje. Wat is zijn meest memorabele optreden zelf: De winst in de Ronde van Krommenie! FOK!sport kiest toch voor de zege in Parijs-Roubaix van vorig jaar.

Spelers Leicester City zwaar in opspraak na seksschandaal
Bij veel clubs maakt de selectie na afloop van het seizoen een klein vakantietripje om het einde van het seizoen te vieren. Zo ook bij Leicester City waar de spelers naar Thailand afreisden. Daar maakten drie spelers het wel erg bont. Tom Hopper, Adam Smith en James Pearson namen drie Thaise dames mee naar hun hotelkamer en daar hielden ze het niet alleen bij gezellig kletsen. Van het hele gebeuren maakten de drie ook nog een eens een video en dat is ze duur komen te staan.

De video lekte namelijk uit en kwam terecht bij de Sunday Mirror. Toen was de rel geboren. Zeker ook omdat de heren er ook niet altijd even vriendelijke taal op nahielden zoals 'spleetogen'. De drie zijn per ­direct op het vliegtuig gezet richting Engeland. De krant zette ook wat beelden online, al moet je een beetje door de blokjes heen kijken en je fantasie gebruiken:


Het orgiefeestje van de spelers van Leicester City (Bron: YouTube)

Baanwielrenner roostert zijn eigen boterham
Om een actie voor energiebesparing luister bij te zetten werd een origineel filmpje bedacht. Wat nou als je je broodrooster zelf van stroom moet voorzien? Dat gingen ze testen met behulp van voormalig wereldkampioen baanwielrennen Robert Förstemann. Hij kreeg de taak om genoeg energie te genereren om een broodrooster aan het werk te houden. Kijk hier of het hem gelukt is:


Een boterham roosteren met behulp van de fiets (Bron: YouTube/The Toaster Challenge)