Sportblog: Lucius drinkt kaarsenvet & kopgoal bij ijshockey

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Degradatiezorgen? De wasstraat maakt de kopjes weer leeg
De trainer van het in degradatienood verkerende FSV Frankfurt heeft een hele onorthodoxe manier om de spelers voor de laatste wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf scherp te krijgen. De ploeg uit de onderste regionen van de 2. Bundesliga moest namelijk door de plaatselijke autowasstraat. Niet alleen de Nederlandse speler Tom Beugelsdijk moest er aan geloven, maar ook trainer Thomas Oral, zijn assistenten en de fysiotherapeuten moesten de zorgen van zich af wassen.

FSV Frankfurt staat zestiende in de competitie, waardoor het play-offs zou moeten gaan spelen. De ploeg heeft nu al elf wedstrijden op rij niet gewonnen. Mocht dat komend weekend tegen Düsseldorf wel gebeuren dan lijkt handhaving verzekerd te zijn.

Supporter trapt voetballer in de rug tijdens interview
Je hebt boze supporters en je hebt nog bozere supporters. Van dat laatste hebben we een bizar voorbeeld. In het Venezolaanse bekertoernooi namen Carobobo en Aragua het tegen elkaar op. Carobobo trok uiteindelijk aan het langste eind, maar dat kon één Aragua-fan niet verkroppen. Terwijl Carobobo-aanvaller Aquiles Ocanto geïnterviewd werd door een lokale verslaggeefster werd hij verrast door een fan die hem keihard in zijn rug trapte:


De boze Aragua-supporter valt Aquiles Ocanto aan (Bron: YouTube)

Spelers FC Emmen belanden in de cel na zwaaien met nepwapen
Spanning en sensatie vanochtend in Gieten, zo laat RTV Drenthe weten. Met getrokken pistolen zette de lokale politie een auto met drie inzittenden aan de kant en dwong de inzittenden uit te stappen. Wat was er gebeurd? Op de A28 had een automobilist de inzittenden van de auto zien zwaaien met een wapen. Dus rukte de politie met groots vertoon uit om de vuurgevaarlijke mannen aan te houden. Die drie mannen bleken Said Bakkati, Danny Menting en Omar Kavak van FC Emmen te zijn. Elke dag carpoolen de drie vanuit Groningen naar Emmen voor de trainingen van hun ploeg.

Gelukkig was het wapen waar de heren mee zwaaiden geen echt pistool maar een nepwapen. Als verklaring vertelden de voetballers dat zij een bekende de stuipen op het lijf wilden jagen. Daarom hadden ze het wapen buiten de auto gehouden. De spelers zijn na verhoor in de loop van de middag vrijgelaten in afwachting van verdere stappen van justitie.

Ireen Wüst weer vrijgezel
Na een relatie van twee jaar is er een einde gekomen aan de relatie tussen Ireen Wüst en haar Bastiaan, zo bevestigde het management van de schaatsster aan Shownieuws. Twee jaar geleden was het een grote verrassing dat Wüst met een vriend op de proppen kwam omdat er gedacht werd dat ze lesbisch was. Ze kwam zojuist uit een relatie met shorttrackster Sanne van Kerkhof en had ook uitspraken in die richting gedaan. Maar zoals ze later zei, viel ze meer op personen, niet zozeer een geslacht. We wachten dus vol spanning af.

Lucius drinkt tegenwoordig graag kaarsenvet
Sommige voetballers gaan na hun voetballoopbaan een beetje gek doen (als ze dat al niet al deden tijdens hun loopbaan). Een prima voorbeeld daarvan is Theo Lucius. De voormalig PSV'er is inmiddels kroegbaas in Heeswijk en blijkbaar houdt hij nog steeds van een feestje. Op een afterparty bij wat vrienden thuis kreeg Boem Boem Theo ineens het lumineuze idee om het kaarsvet, wat op de tafel stond, soldaat te maken. Ja, wie heeft er nou geen zin in een slokje gesmolten kaars op zijn tijd? De aanwezige dame probeert de voormalige international nog te stoppen maar haar "Doe normaal man!" is duidelijk niet aan Theo besteed.


Theo Lucius tikt even kaarsenvet achterover (Bron: YouTube)

Braziliaanse wielrenner eert Ayrton Senna
De elfde etappe van de Giro d'Italia finishte woensdag op het legendarische circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Op dit bij Imola gelegen circuit overleden in 1994 Formule 1-legende Ayrton Senna en Ronald Ratzenberger. Wielrenner Murilo Antonio Fischer van FDJ heeft zijn Braziliaanse landgenoot Senna geëerd met een helm die gebaseerd is op de racehelm van de drievoudig wereldkampioen.

Balotelli mogelijk weer terug bij zijn ex
Het was ook alweer veel te lang geleden dat Mario Balotelli voorbij kwam in het Sportblog. Gelukkig is er weer nieuws over de aanvaller van Liverpool. Hij zou namelijk weer gezien zijn met zijn ex-vriendin, het Belgische model Fanny Neguesha. De twee zouden samen zijn gaan shoppen bij Gucci in Milaan, zo lezen we op sportwereld.be. De twee waren zo slim om de fotografen te omzeilen door niet samen te vertrekken, maar getuigen hebben ze daar echt samen zien shoppen. We houden jullie op de hoogte!

Neguesha vorig jaar toen ze kwam kijken bij een wedstrijd van Balotelli, een paar maanden daarna werd hun relatie beëindigd maar nu zouden ze weer samen zijn (PRO SHOTS/Insidefoto)
Neguesha vorig jaar toen ze kwam kijken bij een wedstrijd van Balotelli, een paar maanden daarna werd hun relatie beëindigd maar nu zouden ze weer samen zijn (PRO SHOTS/Insidefoto)

Kopgoal in ijshockey
Andrew Shaw schreef gisteren ijshockeygeschiedenis tijdens de finale van de Western Conference tussen de Anaheim Ducks en Chicago Blackhawks. De center van Chicago scoorde in de tweede verlenging namelijk niet met zijn stick, maar maakte een heuse kopgoal.

De Blackhawks gingen na het doelpunt uit hun dak omdat ze door de 3-2 zege de 1-1 stand in de best-of-seven series op de borden zetten, maar de scheidsrechter keurde de goal af. Een geldige treffer moet namelijk altijd van de stick afkomstig zijn. Uiteindelijk kon Chicago alsnog juichen doordat de ploeg toch nog de winnende kon scoren.


Het bijzondere kopdoelpunt (Bron: YouTube/NHL)

Sagan weer lollig op het podium
Peter Sagan werd vorige week woensdag voor de derde keer op rij tweede in een etappe van de Tour of California. De grappenmaker van Tinkoff-Saxo besloot dat het weer eens tijd was voor een podiumgeintje. Ritwinnaar Toms Skujins moest het ontgelden. Sagan stak twee vingers achter het hoofd van de Let. Het is niet de eerste keer dat Sagan podiumgeintjes uithaalt. In 2013 kneep Sagan op het podium van de E3 Prijs een rondemiss in de billen. Het kwam hem op verwijten van seksisme en onvolwassen gedrag te staan.