Sportblog: Schippers verslaat zonneauto & ex naait Maxi Lopez

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Van der Wiel tatoeëert naam van zijn vriendin op zijn hand
De één zal het romantisch vinden en de ander zal hem voor gek verslijten maar Gregory van der Wiel heeft de naam van zijn geliefde op zijn hand laten tatoeëren. Tijdens hun vakantie in Los Angeles verraste de voetballer zijn vriendin Stephanie Betram Rose. Al eerder konden we hier in het Sportblog van Rose genieten toen ze poseerde voor de zwempakkeneditie van Sports Illustrated. Het model was blij verrast met de geste van Van der Wiel. "Het zo ongelofelijk mooi", aldus de gelukkige Rose.

Boze ex gooit telefoonnummer Maxi Lopez online
De maat was vol voor Wanda Nara, ex-vrouw van voetballer Maxi Lopez. "Gisteren was het vaderdag en zoals altijd heeft hij onze telefoontjes niet beantwoord", liet ze via Twitter weten. "Hij denkt alleen aan feestvieren, in plaats van zich te bekommeren om zijn zoontjes." De sfeer was gezet voor een streek om haar ex terug te pakken voor het verzuimen van zijn vaderlijke taken. Ze zette een afbeelding van de tevergeefse bel pogingen online en daarbij was het nummer van de Argentijnse aanvaller duidelijk te zien. Binnen enkele minuten verwijderde ze de tweet maar het leed was al geleden. We zijn benieuwd hoeveel telefoontjes Lopez heeft gehad.

Wanda Nara had genoeg van de onbeantwoorde telefoontjes (PRO SHOTS/Insidefoto)
Wanda Nara had genoeg van de onbeantwoorde telefoontjes (PRO SHOTS/Insidefoto)


Nieuwe sponsor voor Belgische beker: Croky Cup
In Nederland besloot de KNVB enkele jaren geleden juist om de KNVB Beker niet langer van een naamsponsor te voorzien. In België blijft de sponsornaam juist wel gehandhaafd bij de nationale bekertoernooi. Voor komend seizoen is er zelfs een nieuwe sponsor gevonden. Niet langer zal het toernooi de Cofidis Cup heten maar de Croky Cup. Mocht dit een belletje doen rinkelen, het is inderdaad het chipsmerk wat de sponsoring heeft overgenomen. Leuk detail is dat met de Jupiler Pro League het Belgische voetbal nu gesponsord wordt door bier en chips, een combinatie die prima samengaat. Op de sociale media waren de grappen natuurlijk niet van de lucht. Graag delen we enkele juweeltjes met jullie:

Briljant badminton
Badminton komt niet zo vaak voorbij op FOK! maar hier kunnen we niet om heen. Tijdens de Yonex US Open in New York stonden Hans-Kristian Vittinghus en Lee Chong Wei tegenover elkaar en in hun partij zagen we deze prachtige rally met een briljante slag als slot. Lee won de wedstrijd overigens met 22-20 en 21-12.


Briljant stukje badminton (Bron: YouTube/BadmintonWorld.tv)

Boris Becker geeft nauwelijks om eigen dochter
Een tijdje geleden kon je hier in het Sportblog al lezen hoe de bezemkastdochter van Boris Becker carrière maakt als model. Regelmatig verkondigt de oud-tennisser op Instagram hoe trots hij wel niet is op zijn enige dochter. Maar naar nu blijkt is van al die liefde nauwelijks echt sprake. Sterker nog, hij lijkt totaal niet om te kijken naar zijn 15-jarige dochter Anna Ermakova, zo lezen we op prive.nl. "Het komt niet uit zijn hart", aldus de teleurgestelde Anna. Becker woont op nog geen 20 minuten van zijn dochter in Londen maar hij heeft Anna daar al jaren niet meer opgezocht. Hoewel Boom Boom Boris op sociale media lyrisch is over de jonge dame heeft hij al jaren geen contact meer met haar.

 

And....my only daughter #Anna ! You hold a very special place in my heart .....! There u go , my 4 children!!!

Een foto die is geplaatst door Boris Becker (@borisbeckerofficial) op21 Jun 2015 om 3:27 PDT

Schippers verslaat zonneauto
In het Olympisch Stadion in Amsterdam vond vandaag een heuse strijd tussen mens en machine plaats. Dafne Schippers nam het op tegen zonnewagen Nuna van het Nuon Solar Team, de wereldkampioen in het zonneracen. Er werden tweemaal geracet over 100 meter. "In de eerste race maakte Nuna een langzame start en verloor met een verschil van negen seconden. In de tweede ronde was het verschil anderhalve seconde, met Dafne aan de winnende kant", zegt een woordvoerder van het studententeam tegenover het Algemeen Dagblad.

De dag had natuurlijk meer om het lijf dan alleen deze races. De dag begon met een masterclass van de sprintster en de studenten. "Het werd een dynamische masterclass met veel interactie over innovatie, training, brandstof en winnaarsmentaliteit", aldus de woordvoerder. De race met Schippers was voor de studenten een voorbereiding op het wereldkampioenschap zonneracen half oktober in Australië.

Schippers vanmiddag terwijl ze de Nuna versloeg (PRO SHOTS/Martijn Buskermolen)
Schippers vanmiddag terwijl ze de Nuna versloeg (PRO SHOTS/Martijn Buskermolen)


Go Ahead haalt supporter binnen als bestuurslid voor twee weken
Go Ahead Eagles-fan Henk de Haan was als een kind zo blij toen hij op een supportersavond een reisje won naar de eerste Europese uitwedstrijd van komend seizoen. Aangezien de club uit Deventer via het Fair Play-klassement Europa in mag maakten vele fans zich al op voor een mooi reisje. Maar tot hun grote verdriet lootte de club Ferencváros die nog een straf hadden staan. Daarom moet de club uit Hongarije een wedstrijd zonder publiek spelen. Dikke pech voor de fans van Go Ahead, maar zeker ook voor De Haan, want de kans dat de Nederlanders een ronde verder komen lijkt gering. Maar de clubleiding was niet voor één gat te vangen. Ze maakten De Haan bestuurslid voor twee weken want bestuursleden mogen de wedstrijd wel bijwonen.