Sportblog: Van der Vaart dumpt vriendin & spectaculaire Tour-beelden

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Kijk mee met De Kort bij valpartijen en de sprint
Dankzij de moderne technieken kunnen we tegenwoordig meekijken in het peloton. Dat geeft vaak bijzondere beelden, ook deze keer. Tijdens de etappe van woensdag tussen Arras en Amiens reed Koen de Kort van Team Giant-Alpecin met twee cameraatjes op zijn fiets. We kunnen meekijken tijdens een val en we maken van dichtbij het gedrang richting de eindsprint mee.


Een bijzonder inkijkje van in het peloton (Bron: YouTube/Team Giant-Alpecin)

Oud Chelsea-speler wint jackpot van 7,6 miljoen
In de jaren '50 en '60 werd je niet zo snel rijk van voetballen. Zo ook niet Terry Bradbury die van 1957 tot 1962 bij Chelsea speelde. De oud-voetballer verdiende destijds 25 pond per week, daar komt nu geen voetballer meer voor uit zijn bed. Maar waar Bradbury van voetbal niet rijk werd, lukte dat hem met de lotto wel. De 75-jarige gepensioneerde voetballer won een jackpot ter waarde van 5,5 miljoen pond (7,6 miljoen euro).

"Ik moet het nieuws nog laten bezinken. We kunnen het nog steeds niet geloven", aldus Bradbury in de Britse media. Van het gewonnen geld gaat Bradbury onder andere een vakantiehuis in Spanje laten bouwen. "De hele familie kan er op vakantie gaan. Deze enorme meevaller brengt zekerheid voor onze familie", aldus Eleanor, de vrouw van Terry Bradbury.

Keeper maakt domste eigen goal in tijden
De wedstrijd tussen Comunicaciones en Atlanta was niet de beste uit de loopbaan van keeper Rodrigo Cervetti. De 30-jarige doelman raapte de bal op na een mislukte actie van Atlanta en daarna ging het helemaal mis:


Pijnlijk en dom tegelijk (Bron: YouTube/Territorio Cartero)

Vreugde-uitbarsting levert schorsing in Tour op
De filmpjes van Ettix - Quick-Step met een juichende ploegleider Davide Bramati zijn befaamd onder wielerliefhebbers. De Italiaan schreeuwt het altijd uit bij overwinningen van de ploeg en dat levert mooie beelden op. Zo ook afgelopen dinsdag toen Tony Martin de kasseienetappe won en daarmee ook nog eens de gele trui greep. De wielerploeg maakte een mooi filmpje met beelden uit de ploegleiderswagens en ploegbus. De grote ster was wederom Bramati:


Le staff d'Etixx-QuickStep éclate de joie dans... door divertissonsnous

Maar dit alles leverde hem een schorsing van een dag op. Het viel de organisatie namelijk op dat de Italiaan geen riem om had in de auto en dat kwam hem dus duur te staan. Dus mocht Bramati vandaag niet achter het stuur zitten. En dat is maar goed ook omdat Ettix - Quick-Step vandaag weer won en wie weet welke straf Bramati vandaag had kunnen verzamelen.

Van der Vaart dumpt vriendin
De geruchten gingen al een tijdje maar nu is het ook officieel, Rafael van der Vaart en Sabia Engizek zijn niet langer een stelletje. Over de redenen van de breuk doen vele verhalen de ronde. Zo zou Sabia het niet eens zijn met de transfer van Van der Vaart naar Sevilla omdat hij niet koos voor het hoogste salaris. Een ander verhaal is dat Engizek nogal veel aandacht eiste van de voetballer.

"Die vrouw is zo gek als een deur! Die aandacht, die hoge eisen. Hij móest dit, hij mócht dat niet. Hij heeft er destijds zelf natuurlijk niet slim aan gedaan om zich meteen van het ene gezin dat hij verliet in het volgende te storten, met een stoet kinderen en al. Maar goed, hij was verliefd en dan doe je die dingen. Maar bij HSV werden ze gék toen ze hoorden met wie hij zich had ingelaten en met wie hij zou komen aanzetten. Die club had gezien wat Sabia voor de carrière van Khalid Boulahrouz had betekend." Aldus een insider tegenover Prive.nl.

In het Algemeen Dagblad bevestigt een familielid de breuk. "Het is 100 procent over en dat is definitief", aldus het famililied dat het niet zo op voetbalvrouwen heeft. "Ik prik er zo doorheen. Ze zijn echt allemaal op één ding uit: de pegels. Raf wilde misschien wel trouwen, maar hij wist ook dat hij moest uitkijken. Ik heb gezegd: leg je niet vast. Uiteindelijk hadden ze andere ideeën over hun toekomst samen." Kortom, dit wordt vast nog wel vervolgd hier in het Sportblog.

Van der Vaart is weer vrijgezel (Pro Shots/Citypress24)
Van der Vaart is weer vrijgezel (Pro Shots/Citypress24)

Eenden leggen oefenwedstrijd stil
De spelers van Zenit Sint-Petersburg en Ludogorets zullen wel even vreemd opgekeken hebben toen hun oefenduel stilgelegd moest worden. Een groepje eenden betrad namelijk het veld. Onder begeleiding van de scheidsrechter werden ze weer vakkundig buiten de lijnen gedirigeerd. Wij raden de leidsman na zijn optreden dan ook een baantje in het circus aan. Zijn act zou best eens volle zalen kunnen gaan trekken.


De eenden op avontuur (Bron: YouTube)

Belgische wielrenner vervoermiddel rijker
Dat de Tour de France België aandeed is niet ongemerkt voorbijgegaan in het wielerpeloton. Zeker niet bij de Belgen die in de derde etappe bij het binnenrijden van Heist-op-den-Berg een prijs konden winnen. Serge Pauwels van MTN-Qhubeka was de eerste Belg die het dorpje binnenreed en heeft hiermee een vervoermiddel gewonnen. Een plaatselijke garagehouder stelde een Peugeot 108 beschikbaar die door de in de kopgroep rijdende Pauwels gewonnen werd. Hij mag zijn nieuwe bolide op 4 augustus bij het Na-tourcriterium op gaan halen.

Journalist probeert Tour de France-dieet uit
Een normale man moet gedurende de dag zo tussen de 2.000 en 3.000 calorieën binnenkrijgen. Tour-renners verbruiken natuurlijk veel meer energie, en niet zo'n beetje ook. De mannen die dezer dagen door Frankrijk fietsen moeten per dag maar liefst 8.000 calorieën naar binnenwerken, dat is een hele berg eten. Een Noorse journalist waagde zich aan de uitdaging om het Tour de France-dieet naar binnen te werken. Nicolay Ramm kreeg de voedingslijst en waagde zich aan het menu zonder dat hij de behorende calorieverbrandende activiteiten daarbij leverde. Het complete menu was:

Ontbijt:
omelet
3 boterhammen met beleg
500 ml smoothie
koffie
100 g pasta
1 yoghurt
1 glas fruitsap

- Snack (voor de start):
1 appel
1 banaan
handvol noten
2 energy bars
veel water
nog koffie

- Tijdens de rit:
2 croissants met ham en kaas
2 blikjes cola
veel sportdrank
7 energy bars
2 energy gels

- Na de rit:
1 kipfilet
1 steak
200 g pasta
200 g rijst
2 koppen koffie

Nicolay gaf op na 4.300 calorieën, in 5 uur 3 minuten.


Smakelijk eten (Bron: YouTube/NRK)