Sleepy Hollow crosst over met Bones voor Halloween

Sleepy Hollow heeft slechts met moeite een derde seizoen gescoord, maar zendergenoot Bones begint binnenkort aan seizoen nummer elf en is nog immer populair. Misschien dat de zenderbazen vinden dat de bovennatuurlijke semi-detectiveserie wat hulp kan gebruiken van de gevestigde orde, want de series krijgen een crossover.

In de week voor Halloween zullen de afleveringen van Bones en Sleepy Hollow op het Amerikaanse Fox samen een verhaal vertellen, waarin een op te lossen zaak in Bones de hoofdfiguren, gespeeld door David Boreanaz en Emily Deschanel, naar het New Yorkse stadje Sleepy Hollow leidt. Dat leidt meteen een aflevering van Sleepy Hollow in, waarin de wederopstanding van een schurk de hulp van de forensische vaardigheden van Bones nodig heeft.

"Toen het idee geopperd werd om deze crossover te maken voor de fans, was de schrijverskamer direct vol energie," zo meldt Clifton Campbell, de nieuwe showrunner van Sleepy Hollow. "De creatieve vrijheid om deze werelden samen te voegen die, op het eerste gezicht, zo anders lijken, maar in de basis zo hetzelfde zijn - mysterie, intrige en methodische deductie, gevouwen in de sterke teamsamenwerking tussen personages - was een uitdaging waar we allemaal voor open stonden, en we geloven erin dat fans van beide series het resultaat erg prettig zullen vinden."

Michael Peterson, executive producer van Bones, ziet de samenwerking als een "geweldige aflevering van The X-Files waarin het Bones-uur het Scully-perspectief is, gebaseerd op logica, en het Sleepy Hollow-uur is meer Fox Mulder-achtig."

De twee afleveringen worden uitgezonden op 29 oktober in de VS. Reken er maar niet op dat de crossover ook in Nederland te zien is.

Castfoto Sleepy Hollow/Bones crossover
De cast van Sleepy Hollow en Bones