Mahut en Hewitt met wildcard op Wimbledon

De tennissers Nicolas Mahut en Lleyton Hewitt krijgen een wildcard om deel te nemen aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. De organisatie heeft dat woensdag aangekondigd. De beide spelers stonden te laag op de wereldranglijst om direct te worden toegelaten tot het speelschema.

De Franse grasspecialsit Mahut won zondag het grastoernooi in Rosmalen en is inmiddels gestegen naar de zestigste plaats van de ATP-ranglijst. Voormalig Wimbledon-winnaar Lleyton Hewitt uit Australië is afgezakt naar een 117e plek en beleeft tot dusver een hopeloos grasseizoen. Hij verloor in in Rosmalen in de eerste ronde en ook op Queen's vloog hij er deze week in zijn eerste wedstrijd uit.

Andere wildcards gingen naar de Britten James Ward, Liam Brody en Kyle Edmund. Bij de dames kregen Jelena Ostapenko (Let), Anett Kontaveit (Est), Joanna Konta (G-B) en Naomi Brodi (G-B) toegang tot het hoofdtoernooi met een wildcard. De organisatie heeft nog drie wildcards over bij de heren en vier bij de dames. Deze namen worden later bekendgemaakt.