Dode bokser elfde op wereldranglijst

Op de afgelopen vrijdag uitgebrachte wereldranglijst van wereldboksbond World Boxing Association (WBA) is de Jemeniet Ali Raymi gedaald van de zesde naar de elfde plek in het lichtvlieggewicht (-49 kilogram). Op zichzelf weinig opmerkelijk, ware het niet dat Raymi enkele weken geleden op 41-jarige leeftijd bij een bombardement om het leven kwam.

Raymi kende gedurende zijn leven een opmerkelijke boksloopbaan, waaraan hij pas op zijn dertigste begon. Als lid van het Jemenietische leger won hij als amateur 117 van zijn 119 gevechten, waarna hij als professional verder ging in Jemen en omstreken. Dat ging zeker niet onverdienstelijk, want hij zorgde voor een knap wereldrecord: zijn eerste 21 gevechten eindigden allemaal in een knock-out in de eerste ronde. Op 29 april vocht hij zijn laatste gevecht, waarin hij na 44 seconden de Somaliër Omar Moxamad tegen het canvas sloeg.

Wanneer de WBA Raymi definitief uit de ranglijst haalt is niet bekend, op het moment van schrijven hebben ze het tragische nieuws van diens dood nog niet verwerkt.