Pacquiao wacht lang herstel na operatie

Vier dagen na zijn nederlaag in de tot Gevecht van de Eeuw omgedoopte bokswedstrijd tegen Floyd Mayweather is de Filipijnse bokser Manny Pacquiao succesvol geopereerd aan zijn rechterschouder. De doktoren verwachten dat de 36-jarige Pacquiao in negen tot twaalf maanden volledig kan herstellen.

Pacquiao verloor zaterdagavond (plaatselijke tijd) in Las Vegas van Mayweather, maar hield aan het gevecht wel 100 miljoen dollar over. Er dreigen echter juridische sancties, omdat hij voorafgaand aan het gevecht op de verplichte medische vragenlijst niet had ingevuld dat hij geblesseerd was. De wereldkampioen in acht gewichtsklassen werd in de confrontatie met Mayweather zichtbaar gehinderd door zijn schouder.

De Nevada State Athletic Commission kan Pacquiao beboeten of schorsen. Twee burgers uit Nevada dienden al een aanklacht in omdat Pacquiao het publiek, betalende tv-kijkers en gokkers bedrogen zou hebben. De geschatte inkomsten uit tv-geld bedragen zo'n 300 miljoen dollar. Mayweather heeft Pacquiao uitgenodigd voor een nieuw gevecht wanneer hij weer volledig fit is.