Mexico start Copa América met remise tegen Bolivia

Mexico heeft in zijn eerste wedstrijd op de Copa América niet kunnen winnen van Bolivia. In Viña del Mar werd niet gescoord. De Mexicanen waren de betere ploeg, maar ze slaagden er niet in om de verdediging van de opponent opzij te zetten. Invaller Raul Jimenez had in de tweede helft de beste mogelijkheid namens Mexico. Zijn kopbal verdween net langs het Boliviaanse doel.

In de eerste drie kwartier was ook Bolivia echter dichtbij een treffer. Marcelo Martins Moreno trof de paal. Mexico was in die eerste fase de betere ploeg en met name FC Twente-speler Jesus Corona viel in positieve zin op. Vlak voor rust moest de Mexicaanse keeper Jose de Jesus Corona ingrijpen bij een poging vanJhasmani Campos.

Na rust was de beste mogelijkheid dus voor Raul Jimenez, na prima voorbereidend werk van Corona. Tien minuten voor tijd dacht Mexico een strafschop te krijgen, maar Javier Aquino ging in een duel met Leonel Morales veel te makkelijk naar de grond. Het bleef daardoor bij 0-0.

Beide landen komen in poule A op 15 juni weer in actie. Bolivia speelt dan tegen Ecuador, Mexico staat tegenover gastland Chili.