Ribéry is klaar met dit seizoen

In navolging van Arjen Robben kan ook Franck Ribéry een streep zetten door dit seizoen. De Franse aanvaller van Bayern München kampt al bijna twee maanden met een hardnekkige enkelblessure, die alleen met rust kan genezen. Het lijkt uitgesloten dat Ribéry deze maand nog zal voetballen. "Ik weet niet precies hoelang het nog duurt, maar de return tegen FC Barcelona is volstrekt onhaalbaar", zei technisch directeur Matthias Sammer na de zware nederlaag woensdag in Camp Nou tijdens de halve finale van de Champions League (3-0).

Als volgende week in München geen wonder gebeurt, heeft Bayern alleen nog twee competitieduels te gaan. De ploeg van trainer Pep Guardiola greep vorige week namelijk al naast een plek in de Duitse bekerfinale, die op 30 mei in Berlijn wordt gespeeld. De finale van de Champions League is een week later op dezelfde plek.

"Ik ben heel verdrietig", zei Ribéry. "Ik heb heel hard gewerkt voor een snelle comeback, maar de enkel wordt maar niet beter." Robben liep vorige week een gescheurde kuitspier op, die hem de rest van het seizoen aan de kant houdt.