Lazio Roma en AC Milan winnen in Serie A

Edson Braafheid heeft zijn rentree bij Lazio zaterdag opgeluisterd met de overwinning op Cagliari. De Romeinen wonnen op Sardinië met 3-1. Braafheid speelde, net als Stefan de Vrij, de hele wedstrijd. De Nederlandse verdediger had sinds begin december aan de kant gestaan met een knieblessure.

Lazio kwam na een half uur spelen op voorsprong via Miroslav Klose. Marco Sau trok de stand vlak na rust gelijk. Het was daarna invaller Balde Diao Keita die Lazio min of meer aan de zege hielp. De Senegalees werd na een uur spelen onderuitgehaald in het strafschopgebied. Lucas Biglia schoot de 1-2 binnen. Vlak daarna werd Keita nogmaals tegen de vlakte gewerkt in het strafschopgebied. Mobido Diakité kreeg voor die overtreding rood. Biglia schoot deze strafschop echter over. Marco Parolo maakte in blessuretijd alsnog de 3-1.

AC Milan mag de hoop op Europees voetbal nog steeds koesteren. De gevallen topploeg uit de Serie A won zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Palermo met 2-1. Marco van Ginkel gaf de voorzet waaruit Alessio Cerci de 0-1 maakte. Paulo Dybala leek de thuisploeg daarna aan een punt te helpen, maar Jérémy Menez zorgde ervoor dat Milan alsnog met de zege naar huis ging. Van Ginkel en Nigel de Jong speelden het hele duel.

Milan heeft dankzij de overwinning 41 punten na 29 wedstrijden. Dat is voorlopig goed voor de achtste plek op de ranglijst. De Milanezen moeten nog twee plekken stijgen om zich daadwerkelijk voor de Europa League van volgend seizoen te plaatsen. Fiorentina is zesde met vijf punten meer dan Milan. Fiorentina heeft wel een duel minder gespeeld. De ploeg uit Florence speelt later op zaterdag tegen nummer vier Sampdoria.